Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrikol bouwt kassen wereldwijd

"Veel mensen in bouw is geen garantie voor succes"

"Wordt het project snel genoeg afgerond en precies zoals ik het wil, heb ik de beste prijs en is onze bedrijfsinformatie veilig?" Volgens Nikola Petković van Agrikol zijn dit de zaken waar het bedrijven vooral om gaat bij het inhuren van een kassenbouwer. Omdat Agrikol deze vragen allemaal probleemloos kan beantwoorden, groeit het bedrijf zelf snel.


Jaarlijks bouwt Agrikol wereldwijd zo'n 40 hectare kassen - maar dat is niet alles wat het bedrijf doet. Ze verzorgen alles wat met kassen te maken heeft: bouw, beglazing, verwarmings-, elektriciteits-, irrigatie- en alle andere systemen met betrekking tot kassen, funderingswerken, en het afdekken van kassen met folie of glas. De holding Agrikol bestaat uit 4 bedrijven met in totaal 25 getrainde leidinggevenden en coördinatoren en meer dan 200 getrainde werknemers. "We werken voor veel kassenbouwbedrijven, en in overleg met hen, ook direct met de telers." Een voorbeeld hiervan is het Desert Joy project in Tunesië, waar Agrikol de eerste fase voor Richel bouwde en in samenwerking met Richel nu direct voor het Desert Joy team bouwt.

"Momenteel investeren we in ons machinepark en onze logistieke afdeling, zodat we met de markt mee kunnen groeien," zegt Nikola Petković. In de afgelopen jaren is training ook een groot onderwerp voor ze geworden. Dit is de enige manier waarop het Servische bedrijf kan voldoen aan de groeiende vraag naar betrouwbare onderaannemers wereldwijd. 


Agrikol Training Center



Trainingcentrum
Sinds medio 2016 heeft Agrikol haar eigen kastrainingscentrum in Servië. "Onze medewerkers grondig opleiden is de enige manier om onze capaciteit uit te breiden zonder in te leveren op de kwaliteit of snelheid waar onze klanten aan gewend zijn. Het inhuren van mensen is niet moeilijk, maar op een bouwplaats veel mensen hebben, betekent niet noodzakelijkerwijs succes. Integendeel. Je hebt de juiste mensen en de juiste training nodig. Alleen door dit zelf te doen, zijn we er zeker van dat het educatieve deel goed wordt uitgevoerd."

En dan is er de juiste mentaliteit en weerbaarheid die vereist is voor de activiteiten van het bedrijf. "Dat kunnen we mensen niet leren, dat is iets waar we naar zoeken en waarom we meestal met Servische jongens werken. Als ze niet voor de training slagen, laten we ze het land niet uit." Nikola lacht maar meent het serieus. Dankzij hun dochterbedrijven en hun ervaring kan Agrikol hun werknemers de juiste papieren bezorgen om wereldwijd te werken. "Dus mogen ze alleen naar het buitenland als we zeker weten dat nieuwe werknemers bekwaam genoeg zijn. Daarna starten ze op een grote bouwplaats, waar ze in een groep kunnen werken en waar alles op rolletjes loopt. Op deze manier worden ze volledig ingewerkt. We richten ons op de hoogste standaard wereldwijd en op deze manier kunnen ze overal ter wereld werken."







Rusland
Door deze visie groeit de Agrikol holding erg snel en dankzij zusterbedrijven in Tunesië, Slovenië (EU) en Noorwegen kan Agrikol verschillende belangrijke tuinbouwgebieden bedienen. Volgens Nikola is de ontwikkeling op de Russische markt opmerkelijk. "We zijn 7 jaar geleden in Rusland begonnen als toezichthouders en bouwen er zelf sinds drie jaar. We hebben de markt zien groeien en nu is het de snelstgroeiende markt ter wereld." Onlangs heeft Agrikol 10 ha verwarmings- en irrigatiesystemen in een kas gebouwd - in maar zes maanden. "Je doet wat je moet doen," lacht Nikola. "De gewassen moesten voor de winter erin en dat gebeurde ook." In tegenstelling tot andere bouwbedrijven is de seizoenswisseling geen probleem voor Agrikol. "Wanneer je hier stopt met bouwen begin je in Afrika of het Midden-Oosten. Omdat we wereldwijd werken, is er altijd wel ergens goed weer."

Als onderaannemer weet Nikola wat de meeste van zijn klanten belangrijk vinden: Snelle afronding, precies wat ze willen, de beste prijs en veilige bedrijfsinformatie. "Dus dat is wat we onze klanten garanderen. Bouwen is stressvol voor ze en door ervoor te zorgen dat deze punten gedekt zijn kunnen we onze klanten ontlasten. De geheimhouding is belangrijk voor onze klanten. Om eerlijk te zijn, geven we niet om het gebruik van technische apparatuur en de details van een project. We willen gewoon dat het werk op tijd en precies volgens opdracht wordt voltooid. Wat een teler daarna doet, is niet aan ons."


Wanneer de planten erin gaan is het team klaar!

Voor meer informatie:
Agrikol

Publicatiedatum: