Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote Britse slateler schakelt over op LED

Het bedrijf Madestein UK, dat gelegen is in Chichester, levert verse sla en kruiden aan grote supermarkten. De teler heeft nu besloten om over te stappen op Philips GreenPower LED om de kwaliteit van zijn gewassen te verbeteren. Het bedrijf raakte overtuigd van de voordelen van LED groeilampen nadat ze de Phillips GreenPower LED Toplights hadden getest en verschillende telers in Nederland en Finland hadden bezocht. 



"Het is geweldig om te zien hoe ons netwerk van telers ambassadeurs voor onze producten zijn," zegt Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Philips Lighting. "In dit geval konden ze laten zien hoe LED lampen ze helpen om de groeicyclus van het gewas te versnellen en compactere planten te laten groeien. Dat is de grote meerwaarde van het werken met mensen die zoveel passie hebben voor hun beroep." 

Madestein UK is in 1982 opgericht en heeft veel innovaties op de Engelse markt gebracht, waaronder krulbladsla en gemixte sla. Op dit moment richten ze zich op het jaarrond telen van sla en verse basilicum in kassen. Naast conventionele groeimethodes gebruikt Madestein UK ook duurzame groeitechnieken als een Deep Flow systeem dat op water teelt. Dit systeem maakt efficiënt gebruik van water en minimaliseert de kans op besmetting van het grondwater. 

Het bedrijf heeft lange tijd onderzoek gedaan naar LED groeilampen en heeft van 2014 tot 2017 verschillende proeven met LED lampen uitgevoerd bij hun faciliteit in Chichester. 


Peter Zwinkels met zijn kleinkinderen Noah en Grace

Jonathan Zwinkels van Madestein UK vertelt, "Er is een grote vraag naar in het VK geteelde sla en kruiden, en daarom kijken we naar manieren om onze productie te verhogen. We waren erg onder de indruk van wat we tijdens de testperiode zagen en deze indrukken werden bevestigd tijdens bezoeken aan telers in Nederland en Finland die LEDs gebruiken om sla te telen. Ons doel is om de LED lampen te gebruiken om de kwaliteit van onze producten te verbeteren, de impact van ongunstige weersomstandigheden te verminderen en de houdbaarheid van onze producten te verlengen."

De LEDs zullen geïnstalleerd worden door Cambridge HOK, een partner van Philips Lighting.

Voor meer informatie:
Philips Lighting
www.philips.com
Publicatiedatum: