Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curaçaose telers tillen lokale supermarkt

Tholen - Twee broers die op Curaçao groenten en fruit en kruiden kweken hebben een lokale supermarkt flink getild. Met medewerking van een frauderende supermarktmedewerker, betaalde de supermarkt veel te veel voor de leveringen AGF. Dit alles is vorig jaar aan het licht gekomen en de supermarktmedewerker moest begin dit jaar voor de rechter komen. Hij vocht namelijk zijn ontslag aan. De rechter gaf hem geen gelijk daarin, omdat de man flink heeft gesjoemeld met de inkoop van AGF. 

Te veel betaald
De medewerker was (onder)chef van de Afdeling Groentewaren van de supermarkt op Curaçao. Jarenlang kocht hij groenten en fruit in bij twee broers die op het eiland groenten, fruit en kruiden kweken. In de zomer van 2017 echter stapte de supermarkt over op een digitaal systeem: de bonnen werden ingescand en alles werd eens op een rijtje gezet. Toen viel op dat er wel erg veel werd betaald voor de groenten en fruit van de broers. Bovendien waren de bonnen vaak niet ingescand en afgetekend en was er eerdere documentatie verwijderd. 

Zoveel groente is er niet
Toen ze de cijfers naast elkaar legden, viel de supermarkt pas echt wat vreemds op ."De grootste kwekerij op het eiland, Soltuna, levert maandelijks voor ongeveer NAf 15.000,= aan Centrum Mahaai. Aan de gebroeders, die een kleinere kwekerij hebben, is voor gemiddeld ongeveer NAf 36.000,= per maand betaald. Het is onmogelijk om de met deze bedragen gemoeide hoeveelheden lokaal te produceren", constateerden zij. Ook bleek dat ze vijf keer zoveel geld hebben betaald voor de leveringen van de broers dan een nabijgelegen supermarkt, terwijl die maar anderhalf keer zo groot is. 

Sinds deze ontdekkingen koopt de supermarkt geen AGF meer in bij de broers. "De inkopen bij anderen zijn maar minimaal gestegen", vertellen ze. Voor hun is daarom duidelijk dat de supermarktmedewerker gesjoemeld heeft. De rechter geeft ze daar gelijk in en het ontslag van de man blijft staan.