Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroFreshPark Łódzkie aan de slag met eerste agrifoodcluster in Polen

AgroFreshPark Łódzkie tekent samenwerkingsovereenkomst met Europejskie Centrum Gospodarcze voor de ontwikkeling van het eerste agrifoodcluster in Polen.

AgroFreshPark, een in Polen gevestigde ontwikkelmaatschappij, tekende op 10 januari 2018 een samenwerkingsovereenkomst met Europejskie Centrum Gospodarcze (ECG) tijdens de belangrijkste Groenten- en Fruitbeurs in Polen, de TSW 2018, voor de ontwikkeling van het eerste agrifoodcluster in Polen.



De drie initiatiefnemers en hoofdaandeelhouders van AgroFreshPark zijn Greenport Company, Kenlog en Blue Fifty. Drie bedrijven met een track record op het gebied van vers voedsel en bloemenlogistiek, vastgoedontwikkeling, handel en utiliteitsbeheer. Ze werkten de afgelopen drie jaar samen om het Nederlandse "greenport" -model om te zetten in een efficiënte en effectieve productie-, logistieke en handelsstructuur voor de zich snel ontwikkelende Poolse agrovoedingssector.

Europejskie Centrum Gospodarcze (ECG) is een internationaal Poolse productie-, verwerkings- en handelsonderneming van landbouwproducten en zal, als onderdeel van de overeenkomst, optreden als regionale partner voor de ontwikkeling.

AgroFreshPark wordt beschouwd als het eerste agrifoodcluster in zijn soort in dit deel van Europa en bevindt zich in Centraal-Polen in de regio Łódź. De sterke groei van de Poolse landbouwexport creëert extra kansen voor zowel Nederlandse als Poolse bedrijven. AgroFreshPark Polen vormt een sterk import- en exporthandelsplatform voor de twee landen en de regio.

AgroFreshPark Łódzkie zal bestaan uit drie samenhangende maar functioneel verschillende onderdelen, te weten het Fresh Park, een bedrijventerrein voor transport / logistiek (cross-docking), handel, verpakking en verwerking van versproducten, het Agro Park, een gebied gereserveerd voor grootschalige en hightech glastuinbouw met alle ondersteunende infrastructuur en een dienstenpark, dat facility management, nutsbedrijven, training en educatieve diensten, estate management, onderzoek, demonstratie en promotie van technologie, IT-diensten en specifieke financiële diensten biedt.

AgroFreshPark sloot eerder samenwerkingsovereenkomsten met Certhon en Jaksa voor de engineering en bouw van de kassen.

Voor meer informatie:
Agrofreshpark
Theo Tiegelaar
M: +31 624 922 350
E: info@agrofreshpark.com
www.agrofreshpark.com
 
Publicatiedatum: