Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investering van €45 miljoen

Bayer opent kas voor onderzoek gewasbescherming

Een kas van 11.000 m2 die bestaat uit maar liefst 133 compartimenten en die zo'n 45 miljoen euro gekost heeft. Dat is het nieuwe onderzoekscomplex van Bayer in Monheim. Het bedrijf gaat hier onderzoek doen naar gewasbeschermingsmiddelen. Deze week werd de faciliteit officieel geopend.

Modernisering
De bouw van de nieuwe kas is het grootste project van Bayer in Monheim in een investeringsprogramma waaraan de afgelopen zes jaar rond de €170 miljoen is besteed. Naast nieuwe investeringen omvatten de belangrijkste elementen van de groeistrategie van Bayer Crop Science de modernisering en gerichte uitbreiding van de bestaande onderzoeksinfrastructuur.

Als hoofdaannemer verzorgde Bosman Van Zaal diverse installaties: "Mobiele velden, regen- en UV-simulatie. Allemaal om nieuwe gewasbeschermingsmiddelen te vinden tegen insecten om tuinbouwgewassen over de hele wereld te beschermen."

De kas bestaat uit 133 compartimenten, waarin een breed scala aan klimaatomstandigheden afzonderlijk kunnen worden nagebootst, zoals temperatuur, vochtigheid, daglengte en luchtfiltratie. Hierdoor kunnen experimenten worden uitgevoerd onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die in de natuur. Inheemse en exotische gewassen kunnen tegelijk worden bestudeerd, met behulp van ingrediënten die momenteel worden ontwikkeld en alternatieve technologieën zoals biologische gewasbescherming, plantenveredeling en combinatiestrategieën.


Lint doorknip ceremonie met Adrian Percy, hoofd onderzoek en ontwikkeling; Axel Trautwein, hoofd kleine moleculenonderzoek; Markus Dollinger, hoofd onderzoek naar gewasbeschermingsmiddelen tegen insecten; Daniel Zimmermann, burgemeester van Monheim; projectleider Torsten Knohl en Bayer sitemanager Simone Rosche.

Monheim onderzoekscentrum
Dr. Dirk Backhaus, hoofd productaanbod en vertegenwoordiger van Bayer Crop Science, tijdens de opening: "Het nieuwe gebouw zal ons helpen met een van de grootste uitdagingen van onze tijd: Instandhouding van de wereldwijde voedselvoorziening. Deze kas zou overal ter wereld kunnen zijn gebouwd, maar Duitsland heeft als locatie veel voordelen: Duurzame landbouw, een hoog opleidingsniveau, een solide kennisbasis en aantrekkelijk gelegen in een dynamische Europese omgeving." Deze investering weerspiegelt dan ook de ondersteuning van Bayer van de innovatieve capaciteit van Europa, Duitsland, en vooral van de Monheim onderzoekslocatie in Nordrhein-Westfalen.



Maatschappelijke steun
Backhaus benadrukte in zijn toespraak de noodzaak van maatschappelijke steun voor industrieel onderzoek. "We leven in tijden waarin populisme en politieke polarisatie aanvaarding van de moderne wetenschap in gevaar brengen." Hij verwees hierbij naar recente campagnes zoals die tegen neonicotinoïden, het debat rond glyfosaat en mediaberichten over de achteruitgang van insectenpopulaties in sommige delen van Duitsland. "Insecten zijn van enorm belang voor Bayer vanwege hun belangrijke rol als bestuivers van vele gewassen. Onze taak is om het publiek te betrekken bij een open en transparante dialoog over de innovatieve oplossingen die wij bij Bayer ontwikkelen om de kwaliteit van het menselijk leven te verbeteren en daarmee de kloof tussen producenten en consumenten overbruggen."

Dr. Markus Dollinger, hoofd van het onderzoek naar gewasbeschermingsmiddelen tegen insecten: "We zijn ervan overtuigd dat de innovatieve producten, op basis van de actieve ingrediënten die hier worden ontwikkeld, zullen voldoen aan de dringende behoeften van onze klanten en ook duurzame landbouw zullen ondersteunen." 

De kas zal 60 werknemers voorzien van optimale omstandigheden om meer dan 30-40 verschillende gewassoorten te telen en testen met exotische plagen en nuttige organismen. Ook zal er gewerkt worden op transgene planten en nieuwe plantenrassen. In het algemeen zullen hierbij de hoogste bioveiligheids- en hygiënenormen worden toegepast.

Voor meer informatie:
bayer.com
Publicatiedatum: