Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Petra Hegeman (De Groentefactory) teelt groente in een zeecontainer

Tholen - Sinds december oogst Petra Hegeman diverse soorten sla, boerenkool en diverse soorten kruiden in haar Leafy Green Machine - een grote zeecontainer die is ingericht als een volledig functionele verticale farm.



"Ik heb een HAS-achtergrond en zocht al langer naar een manier om binnen te telen." Bij de zoektocht viel haar oog op deze manier van telen, die vanuit Amerika is overgewaaid naar Europa. Ze nam een kijkje bij New Farm in Den Haag en Grow Local in Deventer.

In november werd de container geplaatst in The Green East, een grote regionale proeftuin in Raalte. Net voor de kerst kon Petra de eerste sla oogsten. Haar opbrengst zet ze lokaal af: aan voedselcorporaties, consumenten en aan de horeca.


Eind december kon Petra de eerste sla oogsten.

De container houdt haar maximaal 18 uur per week bezig, maar de ondernemer uit Luttenberg heeft grootse plannen voor de toekomst. "Ik sta nu nog op een huurlocatie, maar ik wil in de toekomst graag een eigen locatie waar ik uit kan breiden met meerdere containers. Verder wil ik een combinatie maken met binnen en buiten telen." In haar plan streeft Petra zo veel mogelijk naar een kringloopsysteem.

Voor meer informatie:
De Groentefactory
Petra Hegeman
06-25367607
pmjhegeman@gmail.com