Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe hete chilipepers ontwikkeld door East-West Seed

Twee nieuwe soorten Habanero chilipepers die ontwikkeld zijn door East-West-Seed doen het goed in zowel de droge als natte seizoenen in de Filipijnen. Dit laat Ramil Panergayo, de product- en marktmanager van het bedrijf, weten. 

De nieuwe variĆ«teiten heten Piquante Red en Piquante Yellow en zijn volgens Panergayo drie keer heter dan de huidige bestseller van het bedrijf, de Red Hot. De Habanero variĆ«teiten produceren grotere vruchten dan de Red Hot. Zo zijn er maar 100 tot 120 pepers nodig voor een kilo, terwijl er meer dan 600 Red Hot pepers nodig zijn voor een kilo. 

De Piquante Red heeft een sterke groeikracht en is vroeg volgroeid, ongeveer 75 tot 85 dagen na het planten. De vruchten zijn 4,5 x 3 cm groot en zijn lichtgroen wanneer ze nog niet volgroeid zijn en felrood als ze rijp zijn. Het ras wordt ook geprezen om zijn goede aroma, iets waar kenners vaak naar op zoek zijn. 

De Piquante Yellow heeft ook een sterke groeikracht en een goed bladerdak die het fruit beschermt tegen de zon. De vruchten zijn lichtgeel als ze rijp zijn en erg heet en aromatisch. De vruchten zijn 4,3 cm lang en 3,3 cm breed.

Lees meer op Manila Bulletin (Zac B. Sarian)
Publicatiedatum: