Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reflect komt niet meer terug in paprika

Begin september is aan telers geadviseerd het middel Reflect niet meer te gebruiken in de teelt van paprika's. Nu is duidelijk dat het middel volgend jaar niet meer gebruikt zal mogen worden in de paprika. 


Reflect werd in 2016 toegelaten ter bestrijding van echte meeldauw in de bedekte teelt van courgette, komkommer, meloen, aubergine, tomaat en paprika, in de onbedekte teelt van augurk, courgette, pompoenachtigen, en tot slot ter bestrijding van echte meeldauw en Alternaria in wortelen. 

In september dit jaar werd Syngenta geattendeerd op een mogelijk risico op MRL overschrijding na toepassing van het product Reflect (Isopyrazam) in kleine paprika's naar aanleiding van een te hoog residugehalte in een steekproef. In vervolg daarop werd telers van snackpaprika's, kleine puntpaprika's, Spaanse pepers en Cayenne pepers aangeraden om per direct te stoppen met het gebruik van Reflect (Isopyrazam). 

Om alle mogelijke handelsrisico's te vermijden, is nu door producent Syngenta besloten om het gebruik van het middel in de paprikateelt van het etiket af te halen. De aflever- en opgebruiktermijn van het huidige etiket is 1 maart 2018. 
 
Publicatiedatum: