Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overname Hartman voor de rechter

Waar het ten tijde van de overname dikke mik leek tussen Willem Hartman en Hein Deprez, staan beide partijen inmiddels lijnrecht tegenover elkaar. Een rechter moet uitspraak doen over de koopsom van het kasgroentenbedrijf.

Het is de verkoop van het jaar in de Nederlandse glastuinbouw. Afgelopen zomer verkocht Willem Hartman zijn kasgroentenkwekerij aan The Fruit Farm, het bedrijf van waaruit de Belgische AGF-magnaat Hein Deprez zijn teeltareaal runt. De verkoop van het kasgroentenbedrijf deze zomer leek voortgekomen uit een langlopende samenwerking tussen de producent van kasgroenten en zijn ketenpartners: De producten van Hartman gaan via Bakker Barendrecht, 100% onderdeel van Deprez' handelsbedrijf Greenyard, naar Albert Heijn. De twee leken het bovendien goed te kunnen vinden. Hartman zou betrokken blijven bij het bedrijf en Deprez gaf aan dat hij zijn teeltbedrijven expres onderbracht in zijn familiebedrijf, omdat voor de ontwikkeling van een teeltbedrijf een langetermijnvisie nodig is. "Je koopt geen grond voor morgen of overmorgen, maar voor minimaal twee generaties. Je moet karakter hebben om in een sector met kleine marges op de lange termijn te kunnen denken. Dat kan alleen in een familie."

Wanbeleid en fraude
In de daaropvolgende maanden veranderde de sfeer echter totaal. De Leeuwarder Courant schetst een ontluisterend beeld waarin Hartman door The Fruit Farm wanbeleid en fraude verweten wordt. Van de plannen, dat Hartman betrokken zou blijven bij het bedrijf, is al snel geen sprake meer. Integendeel: The Fruit Farm schakelt een recherchebedrijf in en vervolgens wordt er zelfs melding gemaakt van het openbreken van koffers en het kraken van computers 

De volgende stap in de trieste zaak is de gang naar de rechter, die gisteren in Leeuwarden gerealiseerd werd. Concreet gaat de zaak over de betaling voor de koop van een deel van het tuinbouwbedrijf. The Fruit Farm is niet van plan de hele som geld te betalen, omdat ze vinden dat de zaken die ze ontdekt hebben de verkoop in een ander licht brengen. De erfgenamen van Hartman eisen betaling voor het eind van het jaar. Willem Hartman zelf stapte op 20 oktober uit het leven. 
Publicatiedatum: