Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PiantaNatura van start-up naar microgroenten

De start-up PiantaNatura is er met haar project voor stadslandbouw in geslaagd om microgroenten op de markt te brengen en ze af te zetten via grootschalige supermarkten.

"We telen meer dan 25 soorten eetbare soorten: onder andere mosterd, waterkers, radijs en rucola. We hebben het Micro Ortaggi genoemd, omdat dit het dichtst bij het Engelse 'Microgreens' komt," zeggen William Thake en eigenaresse Marta Crippa.


William Thake en Marta Crippa, initiatiefnemers van de start-up PiantaNatura

PiantaNatura is in 2015 opgericht in Mezzago (bij Milaan) en heeft een productielaboratorium van ongeveer 200 vierkante meter met een hectare aan gewassen. Aan de basis lig een duurzame benadering van de productie van voedsel met als doel om producten met een hoge voedingswaarde en een lage milieu-impact op de markt te brengen.

Het bedrijf maakt hierbij gebruikt van gecertificeerde biologische zaden van hoge kwaliteit.

"Onze bedrijfsfilosofie is vooral gericht op het aanbieden van interessante producten van goede kwaliteit. We vinden het belangrijk dat we daarbij sociale, ecologische en educatieve doelstellingen in het oog houden," benadrukt Marta.






"Als we een betere toekomst willen, dan moet de manier waarop we tuinbouw bedrijven veranderen en moeten we proberen om een solidaire relatie met de natuur op te bouwen."
 


"De consument kan 'levend voedsel' eten. Het staat namelijk nog in de aarde en het blijft een aantal dagen na de aankoop nog vers. Er zijn maar weinig producten die aan dit criterium voldoen. Een ander interessant element is het gehalte micronutriënten, dat veel hoger is dan in ander groenten. De biologische certificering is ook van waarde en we hebben een redelijke investering gedaan in volledig biologisch afbreekbare verpakkingen die zijn geproduceerd met energie die afkomstig is van hernieuwbare bronnen."

"Op dit moment verkopen we alleen in Italië, maar we zijn bezig met overeenkomsten in het buitenland. In 2018 willen we ook gaan starten met innovatie van de productie en distributie van voedsel vanuit een korte keten. Hiervoor hebben we een netwerk opgezet met de coöperatie van aspergetelers in Mezzago," vult William aan.

"We zijn niet bang voor de concurrent omdat deze op een industrieel niveau werkt en daarom hebben we voldoende ruimte voor differentiatie."






"Ons product kunnen we omschrijven als ambachtelijk en we denken dat bioplastic en de biologische landbouwcertificering interessante elementen zijn waarmee we ons kunnen onderscheiden. Onze kracht lig in de gedeelde uitdaging tussen ons en de klant. Ons concrete doel is erop gericht om een snel productieproces te creëren met weinig afval om de klant een kwaliteitsproduct te kunnen garanderen," bevestigt Marta.

"De planten zijn klein maar ze hebben een grote potentie. Als het onderdeel gaat uitmaken van de eetgewoonten van de consument, zal deze alle goeds van deze microgroenten ontdekken."

Contact:
Soc. Agr. PiantaNatura van Marta Crippa en William Thake

Via G. Puccini, 33

20872 Cornate d'Adda (MB) - Italy
Cell.: (+39) 331 4772185
Email: info.piantanatura@gmail.com
Web: www.microortaggi.it
Web: www.piantanatura.it
Publicatiedatum: