Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jaarlijkse Vegetable Summit in Londen

Britse cateraar roept sector op klasse 2 AGF in te kopen

De Britse cateraar Vacherin was samen met een groot aantal retailers, restauranthouders, cateraars, verwerkers, telers en overheidsfunctionarissen vorige maand aanwezig op de Vegetable Summit in Londen met het doel het voedselsysteem in het land dusdanig te veranderen zodat het voor iedereen mogelijk wordt om meer groenten te eten. 

Dan Kelly van Vacherin daagde iedereen in de foodservicesector uit om even niet te concurreren maar juist samen te gaan werken. Kelly riep andere cateraars op het voorbeeld van Vacherins 'I'mPerfect'-campagne te volgen. In het kader van dit initiatief, dat in 2014 dankzij nauwe samenwerking met leveranciers tot stand kwam, worden groenten en fruit met schoonheidsfoutjes ingekocht. Het initiatief is eveneens bedoeld om overtollige voorraden AGF bij Britse telers in te kopen om hen een financieel steuntje in de rug te geven.  

Het is de missie van Vacherin om veranderingen in de inkoopstrategieŽn binnen de sector te stimuleren. Niet alleen om misvormde AGF in contracten op te nemen maar ook de volledig onbenutte ingrediŽnten, die nu het voedselproductiesysteem meestal niet eens halen. 

Gezien de toename van het aantal vegetariŽrs, veganisten en flexitariŽrs en de alom bekende voordelen van het eten van meer verse AGF, is Vacherin van mening dat het voor mensen makkelijker moet worden om groenten in hun dagelijkse voeding op te nemen. Vanwege de toename van het aantal diŽten dat op groenten is gebaseerd, zoeken leveranciers naar manieren om hieraan tegemoet te komen. 

Vacherin meent echter dat de hele sector zich beter moet realiseren welke  gevolgen het telen van extra AGF voor de planeet heeft. "Waarom meer AGF produceren tegen een hogere prijs voor zowel onze portemonnee als het milieu als er nu al goede producten voor handen zijn die eenvoudig weg niet beschikbaar gemaakt worden?," vraagt Kelly zich af.

Jaren geleden heeft Vacherin er bewust voor gekozen om zijn inkoopbeleid aan te passen en onvolmaakte AGF een kans te geven. "We zijn op onze weg de nodige obstakels tegen gekomen maar door de samenwerking met anderen in de sector kunnen we echt het verschil maken, niet in het minst door ervoor te zorgen dat ook de toekomstige generaties toegang zullen hebben tot betaalbare AGF zonder dat we onze planeet hiervoor onnodig hoeven te belasten." Vacherin wil een comitť oprichten om deze belofte strategisch en logistiek mogelijk te maken.

Bron: fmj.co.uk

Publicatiedatum: 30-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: