Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Timfog betrokken bij nieuw restwarmteproject in Wit-Rusland

Timfog Engineering heeft onlangs bijgedragen aan een nieuwe kas van bijna 17 hectare voor het staatsbedrijf RUE Vitebsk Energy in de stad Orsha in de regio Vitebsk in Wit-Rusland. De kas gebruikt restwarmte van een nabijgelegen elektriciteitscentrale. Hierdoor kan de teler zonder extra energie de kas verwarmen, zelfs bij -35°C graden externe temperatuur.



Timfog is verantwoordelijk voor alle binnenklimaatsystemen: verwarming, ventilatie, bevochtigingssystemen, CO2- en buffertanksystemen, koelcellen en kiemkamers. De gebruiksklare kas, waarin jaarrond zal worden geproduceerd, is geleverd door Azrom (M. Cohen Metal Industry).


Het CO2-systeem wordt ook ingezet om een hoge efficiëntie in de kas te garanderen met gebruik van Alfa Laval titanium warmtewisselaars. De pompsystemen zijn van Grundfos. Het reserveboilerssysteem voor de restwarmte van de centrale komt van de Nederlandse ketelfabrikant Crone.



Naast de geleverde systemen heeft Timfog voor een jaar een technicus ter beschikking gesteld om toezicht te houden op het assemblageproces.




Voor meer informatie:
Timfog

Publicatiedatum: