Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico tilt tuinbouw naar hoger plan

Het is momenteel volop beurstijd. Niet alleen in Nederland, waar we net een drukke sierteeltweek achter de rug hebben; ook in het Amerikaanse continent kunnen ze er wat van. Las Vegas was deze week het toneel van een grote cannabisbeurs, terwijl in Mexico de Expo AgroAlimentaria werd gehouden. Wij gingen voor de veilige keuze: in Irapuato hebben we wat rondgeneusd om te zien hoe de Mexicaanse sector ervoor staat.

Maandag plaatsen we een uitgebreide fotoreportage van de beurs, maar we geven nu alvast een kort inkijkje. Dit zijn de trends die ons opvielen tijdens ons bezoek aan de Expo Agro Alimentaria Guanajuato.



Automatisering
Mexicaanse arbeidskrachten mogen dan goedkoop zijn, als je niemand vindt die voor je wil werken heb je een probleem. Het mag dan ook geen verrassing heten dat automatisering, zoals verpakkingsmachines, sorteerapparatuur en logistieke systemen, snel aan terrein wint.



Extra belichting
Telers in de VS en Canada verschuiven hun seizoen elk jaar met een paar dagen of weken, en Mexicanen willen hun seizoen ook verlengen. Zo zagen we dit meerlaagse LED-kiemsysteem, ontwikkeld om het opkweekprogramma van NatureSweet een snelheidsboost te geven. Andere grote kastelers zijn ook aan het onderzoeken of extra belichting iets voor hen is.



Zachtfruit
Het is inmiddels al geen hype meer - nog even en dan kunnen we het gewoon zien als het vierde grootste gewas in de kas na tomaten, paprika's en komkommers. We zagen een aantal interessante ontwikkelingen in productiesystemen, rassen en marketing.



Toekomst
Precisielandbouw is happening. Het is nog niet overal werkelijkheid, maar het zal niet lang meer duren voordat drones en robots de norm worden in de Mexicaanse landbouwvelden, een ontwikkeling die ongetwijfeld ook de glastuinbouw zal bereiken.


Patron Agri Systems


Asesores en Invernaderos


Ben & Jacob Vandenbosch


Publicatiedatum: