Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Al Jazeera ziet "mogelijke oplossing voedselprobleem" in Nederlandse kassen"

"Op een grijze novemberdag is deze hoek van Nederland misschien wel de laatste plek op aarde waarvan je verwacht dat er een revolutie in voedsel plaatsvindt." Zo begint de reportage die Al Jazeera maakt over de Nederlandse tuinbouw. De reportage gaat over de mogelijkheden die de Nederlandse tuinbouw aan de wereld biedt door uit de grond en met minimaal gebruik van water te telen. 



De Arabische televisiezender heeft bij Richard Hartsensveld (Kwekerij De Kabel) gefilmd en ziet in de kas mogelijkheden om wereldwijd de voedselproblematiek aan te pakken. "In de woestijn zelfs of op andere plekken waar droogte heerst", constateert verslaggever Laurence Lee. 



Al Jazeera ging ook op bezoek bij Wageningen UR en spreekt daar over kansen om groenten zoals tomaten in de woestijn te telen. Binnen twee jaar verwachten ze ook in het zand te kunnen werken, vertelt onderzoeker Ton Bisseling. "Ook onder zware omstandigheden als de woestijn." Zo hoopt de universiteit ook bij te dragen aan het oplossen van klimaatvluchtelingen: mensen die moeten vluchten vanwege voedseltekort, ontstaan door klimaatverandering. 
Publicatiedatum: