Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert Smits, Groentekwekerij Smits:

"Niet blij met huidige prijzen prei"

Tholen - Hoewel prei het hoofdproduct is van Smits Groentekwekerij en de oogst top is, is Gert Smits niet zo blij met de huidige prijzen van prei. Met de afzet van prei gaat het niet goed, vertelt Gert. "Heel Europa zit eigenlijk vol. Dat zie je bij meer producten, ook in de akkerbouw." Vanwege de topopbrengsten is geen enkel land aan de markt. "Op dit moment wordt de prei voor ruim 30 procent onder de kostprijs verkocht, daar word je dus niet blij van", vertelt Gert.



Ruimen
Smits Groentekwekerij zet producten direct af bij de klant, groentensnijbedrijven, de grootste maaltijd box, een aantal retailers en lokale handelaren zijn klant. Daarmee worden contactafspraken gemaakt. "Het is echter niet verstandig om meer dan 70% vast te leggen. Als de uiteindelijke opbrengst 130% is, dan heb je precies de helft over. Die moet dan via de vrije markt weggaan", rekent Gert voor. "Gelukkig zijn er de laatste tijd wat acties van retailers die meehelpen de prei op te ruimen. Hopelijk verleidt dat de consument om nog eens extra prei te kopen."



Knettergoed
"Prei is geen populaire groente. Maar de mensen eten meer prei dan ze beseffen. Het zit overal in: roerbakmixen, rauwkosten, ovenschotels. Maar de hoeveelheid prei die als hoofdgerecht wordt gegeten, valt tegen. Dat is eigenlijk jammer want prei komt er qua gezondheidswaarde knettergoed uit", besluit Gert. "Wat dat betreft is er nog een wereld te winnen."



Het hoofdproduct van Smits Groentekwekerij is prei maar daarnaast telen en bewerkt het bedrijf ook andere groenten tot halffabricaten.



Voor meer informatie:
Smits Groentekwekerij
Gert Smits
Lage Heurnseweg 35
7095AL De Heurne
Tel: 0315-654412
www.groentekwekerij-smits.nl
info@groentekwekerij-smits.nl