Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te nat steenwol zorgt voor drukte bij loonbedrijven

Tholen - "De dagen worden korter, maar bij ons worden ze juist langer. Gelukkig lopen we goed op schema." Dat zegt Peter Houtepen van Loonbedrijf De Baronie B.V. Het Noord-Brabantse bedrijf helpt telers door het hele land met de teeltwissel. Op dit moment zijn ze bezig in Etten-Leur en in Brielle.



Grondwerk
Peter: "Naast de teeltwissel zijn we druk met het grondwerk in de kassen. Ten opzichte van een paar jaar geleden is dit enorm toegenomen. Veel kassen zijn inmiddels een aantal jaar oud, en dus is het tijd om de boel opnieuw te egaliseren en te profileren. Zo zijn de kassen weer in perfecte staat voor komend seizoen." 



Natte steenwol
Het ruimen van de kassen is niet overal even makkelijk. Omdat de paprikaprijzen afgelopen seizoen wat tegenvielen, zijn niet alle paprika's geoogst. Hierdoor heeft de steenwol geen tijd gehad om goed te drogen. Het verwijderen van natte steenwol is erg zwaar werk. "Op plekken waar je de steenwol normaal om de baan uit kunt draaien moet je nu soms elk baantje doen. Dat is wel jammer."



Voor meer informatie:
Peter Houtepen (e-mail)
Loonbedrijf de Baronie 
Grintweg 3
4823 ZC BREDA