Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flicker gaat snackkomkommers telen voor Wenen

Door de verstedelijking en de toenemende vraag naar huisvesting vindt er een intrigerende ontwikkeling plaats in de kassensector rondom Wenen. Telers van kleine kassen ontvangen interessante aanbiedingen om hun eigendom te verkopen. Sommige telers houden ermee op, anderen investeren het geld om elders opnieuw te beginnen.

Dit is ook deels de reden waarom het Oostenrijkse bedrijf Gartenbau Flicker GmbH net buiten Wenen een nieuw kasproject bouwt van 4,2 ha. Het project wordt in twee fasen van 2,1 ha gebouwd en zou eind 2017 af moeten zijn, waarna Flicker verwacht snel met de teelt van snackkomkommers voor de lokale markt te zullen beginnen.


 
Bij de uitvoering van het project zijn diverse partners betrokken: Havecon, Gakon, A1 Tuinbouwtechniek en de Oostenrijkse kasleverancier Wimmer Gartenbautechnik. In Oostenrijk wordt Havecon vertegenwoordigd door Maria Wimmer. De Nederlandse kasfabrikant zal de 6 meter hoge structuur bouwen, met een tralie van 8 meter en vakmaat van 5 meter.


 
De kas zal de nieuwste technologieën hebben, inclusief +91% glas, een dubbele scherminstallatie en belichting. Om de dag te verlengen en de productiviteit van het gewas te verhogen, heeft Flicker ervoor gekozen om belichting te installeren.

Oostenrijk is een uitdaging voor glastuinders door de hoge energiekosten en de koude en donkere winters. De kas zal daarom twee efficiënte aardgasketels hebben voor de verwarming. Het dubbele scherm, waaronder een energiezuinig dik isolerend scherm, moet lichtvervuiling en energieverlies voorkomen.


 
Daarom moet de bouw ook worden afgerond voordat de winter begint. Een Nederlandse tuinbouwtechnologieleverancier is verantwoordelijk voor het tijdig installeren van het verwarmingssysteem. A1 Scherming draagt zorg voor de installatie van de schermsystemen.

Momenteel wordt de beglazing verzorgd van de eerste fase en worden de laatste voorbereidingen gedaan om aan de beglazing van de tweede fase te beginnen. Het bedrijf hoopt in februari 2018 operationeel te zijn.

Voor meer informatie:
Havecon Kassenbouw B.V.
Marconistraat 32
2665 JE Bleiswijk
Postbus 25
2665 ZG Bleiswijk
Tel. +31(0)10 266 32 70
Fax +31(0)10 266 32 71
info@havecon.com
www.havecon.com
Publicatiedatum: