Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biotuinbouw in Bayern verder uitbouwen

In Bayern zijn er circa 9.000 tuinbouwbedrijven die samen op een oppervlakte van circa 280.000 hectare volgens de richtlijnen van de biologische tuinbouw telen. Steeds meer bedrijven stappen over op biologische teelt en ook het aantal bedrijven in de verwerking en handel is in de afgelopen jaren gestegen naar meer dan 3.000. "De cijfers van de afgelopen jaren maken duidelijk dat het initiatief 'BioRegio Bayern 2020' effect heeft", zegt Josef Wetzstein, eerste voorzitter van LVÖ Bayern. Het doel van het in 2012 in het leven geroepen initiatief is de verdubbeling van de Beierse bioteelt tot in het jaar 2020. Hiervoor werd een bundel aan doelgerichte maatregelen opgesteld op het gebied van scholing, advisering, subsidiëring en de markt.

Groot potentieel voor bio uit Bayern
Ondanks deze positieve ontwikkeling is het potentieel voor bio uit Bayern nog steeds groot aangezien de vraag naar bioproducten uit de eigen regio hier nog steeds groter is dan het aanbod. "De biologische tuinbouw beschermt de grond, het grondwater en het klimaat. Het zorgt voor het behoud van biodiversiteit en bevordert het dierenwelzijn", benadrukt dr. Hubert Weiger, voorzitter van 'BUND Naturschutz Bayern'. "De uitbreiding van de biologische tuinbouw moet ook na 2020 intensief verder worden bevorderd, want met deze werkwijze kan een positieve milieuwerking optimaal verbonden worden met economische ontwikkelingskansen voor de tuinbouwbedrijven in Bayern", aldus Hubert.

De twee organisaties zijn het er daarom over eens dat de doelstellingen van het initiatief BioRegio Bayern 2020 een vervolg moeten krijgen. Op alle gebieden waarin de deelstaatregering verantwoordelijkheid en vormingsmogelijkheden heeft, moeten de maatregelen ter bevordering van de biologische tuinbouw verstevigd, verder ontwikkeld en uitgebreid worden.
Publicatiedatum: