Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste LED-project op zuidelijk halfrond komt in Australië

Nectar Farms, een Australisch agribedrijf, heeft Lumigrow gekozen als leverancier van lampen voor de eerste 40 hectare kassen die ze gebouwd hebben. Deze kasseninstallatie wordt de grootste op het zuidelijk halfrond. Lumigrow is de exclusieve leverancier van LED hardware en software waarmee wijndruiven en groenten zullen worden geteeld bij het bedrijf in Victoria, Australië.



Het agribedrijf wil de Australische teelt transformeren door het gebruik van slimme lichttechnieken en andere geavanceerde technologieën. "Wanneer je effectieve lichtoplossingen in de kas wilt gebruiken zijn er meerdere opties," zegt Stephen Sasse, directeur van Nectar Farms. "Na een uitgebreide overweging hebben we gekozen om samen te werken met LumiGrow. Wij denken dat hun systemen en technologieën de beste op de markt zijn." 

De lichtstrategie van Nectar Farms gaat voorbij de traditionele technieken. De kassen hebben ieder verstelbare LED lampen die worden bestuurd door de LumiGrow smartPAR software. Het spectrum, de lichtintensiteit en de fotoperiode van de LEDs worden aangepast aan de groeifases van de plant om het beste uit iedere plant te behalen en plantstress te verminderen. Daarnaast wordt de smartPAR software samen gebruikt met de LumiGrow smartPAR Light Sensor Module. Hiermee wordt maximaal gebruikt gemaakt van zonne-energie om zo de energiekosten te verlagen.

"Nadat we enorm hoge prijzen voor elektriciteit en gas tegen kwamen werd elektrische efficiëntie extra belangrijk voor ons," zegt Stephen. Om de kassen zo duurzaam mogelijk te maken en te besparen op kosten voor elektriciteit is Nectar Farms samen gaan werken met het Franse hernieuwbare energiebedrijf Neoen. De samenwerking bestaat uit een 196MW groot windmolenpark en een 20MW/34MWh accumulator opslagfaciliteit. Hierdoor wordt Nector Farms een van de meest duurzame kassen ter wereld. 

Slimme lampen zijn een essentieel onderdeel van het slimme teelt initiatief van Nectar Farms. Hun high-tech en duurzame lampen laten de gewassen optimaal groeien waardoor de opbrengst gemaximaliseerd wordt en aan de groeiende productvraag kan worden voldaan. Nectar Farms en LumiGrow gaan nauw samenwerken met Costa Group. Zij werken mee aan een marketingsstrategie voor de verkoop en distributie van de producten. 

"We weten dat LED lichten de teelt sterk verbeterd en bovendien zorgt voor een grotere efficiëntie," zegt Stephen. Door middel van de slimme LED lampen van LumiGrow kunnen we bovendien de groei van de gewassen volgen. Hierdoor kunnen we ons verzekeren van producten van uitstekende kwaliteit. De samenwerking met LumiGrow is nu al zeer effectief en we stellen vooral de steun van hun onderzoeksafdeling erg op prijs." 

"De toekomst van tuinbouwverlichting is hier en dankzij onze slimme licht technologieën zijn telers verzekerd van gewassen van uitstekende kwaliteit," zegt Shami Patel, directeur van LumiGrow. "Ons bedrijf helpt de sector begrijpen hoe planten reageren op licht. Met onze nieuwe sensor technologie kan Nector Farms data verzamelen voor een grotendeels geautomatiseerd lichtsysteem. De samenwerking met Nectar Farms inspireert ons en we zijn erg enthousiast om de slimme teelt op deze manier samen te brengen met slimme verlichting."

Voor meer informatie:
LumiGrow
800-514-0487
info@lumigrow.com
www.lumigrow.com
Publicatiedatum: