Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rien en Arthur Paans: "Zevental telers Milieukeur-gecertificeerd"

Verfru Europe al 10 jaar in Spanje gevestigd



Tholen - Donderdag 5 oktober vieren Rien en Arthur Paans van Verfru Europe S.L. feest. Op die dag zijn ze namelijk alweer tien jaar in Spanje gevestigd. "Met de jaren ervoor in Nederland erbij opgeteld, zijn we alweer zo'n 16 jaar actief en dat veelal met dezelfde telers waarmee we ook gestart zijn", vertelt Rien. "Twee van die bedrijven zijn ondertussen overgenomen door de zoons van de familie, iets wat we overigens de laatste jaren steeds minder zien gebeuren. Telers hebben geen opvolgers meer, omdat de kinderen besluiten niet verder te gaan in de agrarische sector."


Arthur en Rien Paans

"Toch zien we dat ons systeem - het bij elkaar brengen van klanten en telers en gezamenlijk de teeltprogramma's te maken - goed werkt en we dankzij dit systeem ook vrij makkelijke nieuwe klanten en telers aan ons kunnen binden", vervolgt zoon Arthur, de zich na de snelle groei in de eerste jaren bij het bedrijf heeft gevoegd om een deel van de werkzaamheden (controle vanaf aanplant tot het oogsten) op zich te nemen. "Ons werkgebied is inmiddels behoorlijk groot, van Tarragona tot Zaragoza en Murcia. We maken dus voldoende kilometers om alles te kunnen zien, begeleiden en volgen."



"De eerste oogst van de pompoenen - fles en muskaat - zijn binnen, dus daar zijn we al mee op de markt en ook de eerste broccoli is al verladen. Vroeg voor de tijd van het jaar, maar dit is ten gevolge van de kwaliteitsproblemen van de Hollandse broccoli. De aanplant voor het komend seizoen is in volle gang wat betreft broccoli, bloemkool, spitskool, boerenkool, andijvie, frisee en venkel", vervolgt Rien. "We beginnen met oogsten van bovenstaande producten rond half november en gaan door tot ongeveer half mei. Vanaf half mei tot eind juni volgt dan nog de prei, die geplant wordt vanaf half januari."



"Uiteraard zijn al onze telers al GlobalGAP-gecertificeerd, maar nieuw dit jaar is dat we een zevental telers hebben die het Milieukeur certificaat behaald hebben. Deze telers zijn door Hessing Supervers te Zwaagdijk samen met Verfru Europe geselecteerd om exclusief te telen voor Hessing Supervers. Op dit moment beschikken wij over bloemkool, boerenkool en spitskool gecertificeerd met Milieukeur. We zijn druk bezig om vanaf volgend jaar ook de pompoenen gecertificeerd aan te kunnen bieden. Natuurlijk is het mogelijk om op aanvraag nog meer producten gecertificeerd te krijgen", vertelt Arthur. "Gezien onze langdurige samenwerking met zowel afnemers als telers zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet."



Voor meer informatie:
Verfru Europe
Rien Paans
+34 669221480
rien@verfrueurope.com
Arthur Paans
+34 639546103
arthur@verfrueurope.com
facturas@verfrueurope.com