Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitreiking van de MKB Innovatie Awards

'Boon' in top 10 meest innovatieve bedrijven van Nederland

Tijdens de uitreiking van de MKB Innovatie Awards heeft Boon FoodConcepts uit 's-Hertogenbosch de 8ste plaats bereikt in de MKB Top 100. Met het merk Boon is het innovatieve bedrijf er in geslaagd om bonen weer lekker en aantrekkelijk te maken. Met een nieuw aanbod van 'vleesvervangers' en 'bijna-klaar-maaltijden' in het vers-schap, kunnen consumenten kiezen voor een duurzamer eetgedrag. 

Teeltsyteem
Het Boon-concept zit vooral in de beleving en de verandering van de route van de boon naar de consument. Boon stopt de bonen niet in een blik of verpakt ze achter glas, maar brengt bonen in een korte route naar de koelkast. Bovendien ontwikkelt Boon nieuwe teeltsystemen voor een betere kwaliteit boon en nieuwe producttechnologieën. Michael Luesink, oprichter van Boon: "Ik ben ontzettend trots met deze 8ste plaats. En dat terwijl we pas 2,5 jaar bezig zijn. Dit versterkt mijn ambitie om bonen in de wekelijkse routine van consumenten te krijgen. De boon is het perfecte alternatief voor vlees. De productie van vlees drukt zwaar op het milieu, dus dat moet worden verminderd. Bonen zitten bovendien vol gezonde voedingsstoffen en zijn de meest duurzame manier om eiwitten te consumeren. Duurzaam eten moet gewoon de lekkerste keuze worden." Als bedenker van Boon is het Michael Luesink's persoonlijke missie om het imago van de Nederlandse boon te verbeteren, zo geeft hij aan. 
Publicatiedatum: