Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor export naar Europa

Oekraïne: Nieuw pakstation voor kasgroenten

De plaats Vodyanoye in de Oekraïense regio Kamyan-Dniprovsky werd uitgekozen voor de bouw van een AGF-pakstation, wat de export van versproducten van gelijke kwaliteit naar de Europese markt eenvoudiger zal maken. De faciliteit wordt op 22 september geopend. 

In de faciliteit zullen kasgroenten gesorteerd, verpakt, gekoeld en gepalletiseerd worden. Het pakstation werd gebouwd door ondernemer Anrei Cherniy met steun van het Ukraine Horticulture Business Development Project (UHBDP). 

De regio Kamensk-Dneprovsky beschikt over het juiste klimaat voor de kasteelt. Momenteel bedraagt het kassenareaal in de regio 2.000 hectare en ligt de productie rond de 500.000 ton. Het nieuwe pakstation maakt de gecertificeerde levering van Oekraïense kasgroenten aan markten in Europa mogelijk. 

In de faciliteit kunnen dagelijks 80 ton groenten verwerkt worden. Om elektriciteit te besparen, zijn er verschillende temperatuurzones aanwezig. De faciliteit heeft zes toegangspoorten met ieder hun eigen taak.

Publicatiedatum: