Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Record paprikaoogst in noordelijke staten

Een milde zomer met matige temperaturen heeft geleid tot een recordoogst vollegrondspaprika's in de noordelijke Amerikaanse teeltregio's. Daar loopt het seizoen dan ook nog steeds door, terwijl ze hem in het zuiden al hebben afgesloten. 

Todd Van Solkema, van Van Solkema Family Farms in Michigan: "Er worden nog steeds paprika's geteeld in Michigan, New Jersey, Tennessee, Ohio – in feite de noordelijke helft van de VS tot aan en in Canada. Het weer en de kwaliteit zijn geweldig geweest. We hebben in de zomer geen extreme hitte of warme nachten gehad." De milde temperaturen hebben dit jaar tot grote hoeveelheden geleid en de laatste 3 weken is het weer volgens Van Solkema koel gebleven, dus gaat de oogst nog door totdat de kou een einde aan het seizoen maakt.



Minder goed nieuws op de markt
Het gunstige weer en de hoge productie hebben zich echter op de markt vertaald in lagere prijzen omdat iedereen dit seizoen paprika's had. Van Solkema: "Op dit moment is de prijs $12 per pak voor grotere paprika's en $10 voor gemengd."

Telers zullen nog even moeten wachten tot de markt zich herstelt nadat de meeste producten zijn verkocht. De markt is volgens Van Solkema vorige week al sterker geworden en dit zou de komende weken moeten doorzetten naarmate telers zich beginnen terug te trekken. 

Voor meer informatie:
Todd Van Solkema
Van Solkema Family Farms
Tel: +1 (616) 878-1508
Publicatiedatum: