Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis van Tricht, AGF-Direct:

"Met name broccoli heeft veel te lijden onder wateroverlast"

Tholen - Deze maand was het nergens zo nat als in Noord-Holland. "Afgelopen week viel er op sommige plaatsen wel 180 mm regen. We waren zo ongeveer het doucheputje van Nederland hier", vertelt Dennis van Tricht van AGF-Direct, dat kantoor houdt op de groothandelsmarkt in Zwaagdijk, de bakermat van de vollegrondsgroentenhandel.



"Met name de broccoli heeft veel onder de zware regenval te lijden gehad en dat zal zeker nog wel een week aanhouden. De bloemkool is er wat beter tegen bestand. Kwalitatief hebben we de beschikking over goede, zware kool en er valt zeker tot week 44 nog genoeg te snijden", vervolgt Dennis. "Maar de telers moeten wel het land op kunnen en dat was de afgelopen dagen op sommige percelen nog wel een probleem. Ook moet er her en der wel wat gefreesd worden."


Bloemkoolveld bij teler PBA de Wit

AGF-Direct richt zich volledig op de Benelux-markt. "Naast de vaste contracten met supermarkten is er momenteel een goede vraag naar bloemkool en broccoli van exporteurs. Er is weinig product voor de daghandel beschikbaar, dus datgene wat je over hebt, kun je voor een goede prijs kwijt. Die goede prijzen compenseren de uitval nog een beetje", besluit Dennis.



Voor meer informatie:
Dennis van Tricht
AGF Direct
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl