Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw model zonnefarm aan de Universiteit van Massachusetts

Massachusetts staat bekend om zowel de toepassing van zonne-energie als de inspanningen om het aanbod verse streekproducten in de hele staat te verhogen. Deze twee groene doelen kunnen soms lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als energiebedrijven landbouwgrond opkopen voor de installatie van zonnepanelen.

Waar steeds meer land gebruikt wordt voor zonne-energie in plaats van gewassen te telen levert het combi-bedrijf van het University of Massachusetts Crop and Animal Research & Education Center aan de North River Road in South Deerfield het bewijs dat zonne-energie- en landbouw naast elkaar kunnen functioneren. Het bedrijf heet 'dual use' (dubbele werking) en volgens Steven Herbert, hoogleraar Agronomie aan de Stockbridge School of Agriculture, die het onderzoeksproject beheert, is het het enige bedrijf van zijn soort in het land.


Klik hier voor het volledige artikel over dit nieuwe zonnefarmsysteem op The Recorder (Fran Ryan)
Publicatiedatum: