Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaksa klaar om de groeiende Poolse tuinbouw te ondersteunen

Vorig weekeinde kwam de Poolse tuinbouwsector weer bij elkaar in Goluchow voor de 19e editie van de Dni Ogrodnika Gardener Days. Ook de Jaksa groep was weer aanwezig om een indrukwekkende verzameling toeleveranciers te vertegenwoordigen.


Jaksa vertegenwoordigt bedrijven zoals Empas, Agrolux, Certhon, Bogaerts, C&E Holland, Van der Waay, Verhagen Leiden, Holland Heater, Holland Scherming, Horticoop, Crone, Holland Gaas, Svensson enWeterings. 

De Jaksa groep is een van de toonaangevende bedrijven in Polen op het gebied van kassenbouw en -benodigdheden. Het bedrijf is sinds de oprichting door Jacek Jaksa verantwoordelijk voor een respectabel aantal kasbouwprojecten in de groeiende Poolse tuinbouw. 

Na het onverwachte overlijden van de heer Jaksa in 2016 was de toekomst van het bedrijf onzeker. Jaksa's kennis, netwerk en ervaring waren de spil waarom het bedrijf draaide en zijn familie en leveranciers waren er niet zeker van of het bedrijf zou kunnen blijven bestaan zonder de kennis en ervaring van de oprichter. Dankzij de steun en inspanningen van de familie kon het bedrijf echter de draad weer oppakken.



Jeffrey van der Sande van kasfabrikant Certhon en Chris Aarts van tomatenhaakfabrikant C&E Holland, twee leveranciers die in Polen door Jaksa worden vertegenwoordigd, zijn blij dat Jaksa doorgang heeft kunnen vinden en prijzen met name dochter Paula en schoonzoon Adam voor hun inspanningen om in de voetsporen van de oprichter te treden. 

Onder leiding van Paula en Adam is Jaksa momenteel betrokken bij het realiseren van diverse kasprojecten in Polen. "Zij zijn een belangrijke leverancier van kant-en-klare projecten maar vertegenwoordigen ook een brede groep leveranciers van tuinbouwtechnologie en -benodigdheden. Polen is een belangrijke groeimarkt voor de glastuinbouw en met Jaksa als onze partner kijken we vol vertrouwen uit naar de toekomst."



De Dni Ogrodnika Gardener Days werden gehouden in Goluchow, een stad 20 minuten ten noorden van Kalisz, het grootste glastuinbouwgebied in Polen. De stad is elke eerste week in september de gastheer van het belangrijkste evenement in Polen voor de lokale glastuinbouw. Tijdens de vakbeurs is er voor telers en tuinders informatie over nieuwe technologieën en wordt de staat van de sector besproken. Dit jaar trok het evenement weer meer exposanten dan bij de vorige editie. Kijk, om volgend jaar deel te nemen of het evenement te bezoeken, op www.dni-ogrodnika.pl of stuur een email naar dniogrodnika@wp.pl.

Publicatiedatum: