HAS-opleiding omgedoopt tot 'Bedrijfskunde en agri-foodbusiness'
Kruisbestuiving tussen agro en food
"Met de oude naam Bedrijfskunde en agribusiness trok de opleiding altijd veel studenten uit het primaire deel van de agrofoodketen", legt opleidingsdirecteur Martine Overdijk uit. "Vooral studenten die thuis een agrarisch bedrijf hadden schreven zich voor de opleiding in. Maar daarnaast passen studenten met een passie voor food die zich graag willen specialiseren in de commerciële kant daarvan even goed in de opleiding: juist de kruisbestuiving van die twee groepen is erg waardevol. De nieuwe naam Bedrijfskunde en agri-foodbusiness geeft nu écht aan waar de opleiding voor staat en biedt ons de mogelijkheid onze sterke punten te benadrukken, zoals betrokken docenten, real-life projecten en een hoge baanzekerheid."
Generalist én specialist
Een student aan de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness of de Engelstalige variant Business Management in Agriculture & Food wordt opgeleid tot zowel generalist als specialist. Generalist omdat hij een brede kennis heeft van bedrijfskunde en alles wat daarbij hoort, specialist omdat hij zich tijdens zijn studie focust op de agrofoodsector. Martine: "De markt zit te springen om professionals die zowel bedrijfskundig als 'groen' geschoold zijn. Deze unieke combinatie maakt onze afgestudeerde studenten gewilde young professionals. Ze spreken de taal van de sector, wat hen tot goede gesprekspartners maakt die flexibel zijn en in de gehele agrofoodketen aan de slag kunnen."
Nieuwe wervingscampagne
HAS Hogeschool is op 1 september een nieuwe scholierencampagne gestart. Op bijgevoegde foto die hoort bij deze campagne staan 2 studenten van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness.
Voor meer informatie:
www.hashogeschool.nl