Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
World Seed Experience opent voorjaar 2018 in Enkhuizen

In het voorjaar van 2018 is de opening van de World Seed Experience (WSE) in het gebouw van het Voormalig Weeshuis in Enkhuizen. Op interactieve wijze maakt de bezoeker kennis met plantenveredeling en ervaart men de enorme impact daarvan op ons bestaan en het belang in de toekomst. WSE is een initiatief van het nationaal museum 'Saet & Cruyt' in samenwerking met Kranendonk Experience.

Nederland is 'wereldkampioen' in plantenveredeling, een feit dat nauwelijks bekend is bij het grote publiek. Dit verhaal gaat de bezoeker ervaren in de WSE, een 'must' voor leerlingen en studenten die zich op hun toekomst oriënteren en voor iedereen met interesse in de herkomst van ons voedsel en de rol van planten in de wereld van vandaag.

De WSE is een initiatief dat van belang is voor de gehele sector uitgangsmaterialen. De initiatiefnemers doen dan ook een beroep op alle bedrijven uit de sector om ons te helpen om van de WSE een succes te maken. Dat kan als bedrijf, door ons te helpen met middelen en materialen en door dit initiatief bij alle medewerkers onder de aandacht te brengen. Dat kan als individu door je op te geven als vrijwilliger en zo mee te helpen onze mooie verhalen verder te vertellen of als Vriend van Saet & Cruyt.

Wilt u meer weten over de WSE of de mogelijkheden om mee te helpen? Neem dan contact op met Gerard Meijerink.

Publicatiedatum: 11-9-2017