Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder meststoffen met nanotechnologie

Chip Block zegt dat hij elke keer dat de Aqua-Yield vrachtwagen uit Utah voorrijdt bij zijn gazonbedrijf in Georgia hij dit van een buurman moet horen: 'Hé, je slangolieverkoper is hier.'

Die 'slangenolie' is voor Block erg winstgevend gebleken. Hij gebruikt de meststof van Aqua-Yield op zijn bijna 350 ha tellende velden waar hij graszoden kweekt voor privé,- commercieel gebruik en atletiek velden. Nu heeft hij twee oogsten per jaar in plaats van één met dezelfde hoeveelheid meststof als voorheen.

Volgens Aqua-Yield CEO Clark Bell is het probleem met de meeste traditioneel geproduceerde meststoffen dat slechts een deel door de planten wordt geabsorbeerd. De rest wordt verspild en kan wegvloeien naar de waterhoudende grondlaag, beekjes en meren.

De innovatie van Aqua-Yield verkeint of vergroot kunstmestdeeltjes naar tussen de 1 en 100 nanometer (een miljardste meter) en combineert ze dan met ultrapuur water. Hierdoor ontstaat een moleculair 'schild', dat het bedrijf 'Nano-Shield' noemt, omdat watermoleculen de kleinere meststofdeeltjes omringen. Volgens de telers die hiermee hebben gewerkt verbetert het de gezondheid van de planten en geeft het veel grotere oogsten.

Lees meer op The Salt Lake Tribune (Tom Harvey)
Publicatiedatum: