Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fusie DowDuPont succesvol afgerond

De fusie tussen de bedrijven Dow en DuPont is per 31 augustus 2017 een feit. De nieuwe resulterende holding gaat verder als 'DowDuPont', met drie divisies - Landbouw, Materiaalkunde en Speciale producten.

Ook de verhandeling van aandelen van DuPont en Dow op de beurs van New York (NYSE) stopte op 31 augustus 2017. DowDuPont verhandelt daar nu aandelen onder het tickersymbool 'DWDP'. In overeenstemming met de fusieovereenkomst kregen Dow aandeelhouders een vaste uitwisselingsverhouding van 1.00 aandelen DowDuPont voor elk Dow-aandeel en DuPont-aandeelhouders 1.282 aandelen DowDuPont voor elk DuPont-aandeel.

Volgens DowDuPont voorzitter Andrew Liveris is dit een belangrijke mijlpaal voor de twee bedrijven en is het de bedoeling drie sterke, onafhankelijke beursgenoteerde bedrijven te creëren. "Onze teams werken al meer dan een jaar aan de integratieplanning en vanaf vandaag zullen we hard werken om de scheidingen zo snel mogelijk te voltooien. "

DowDuPont CEO Ed Breen: "Voor aandeelhouders, klanten en medewerkers is het sluiten van deze transactie een definitieve stap in de richting van meerwaarde en meer kansen door een toekomst gestoeld op duurzame groei en innovatie. DowDuPont is een lanceringsplatform voor drie bedrijven die beter in staat zullen zijn om in wetenschap en innovatie te investeren, de uitdagingen van onze klanten op te lossen en langetermijnrendementen te genereren voor onze aandeelhouders. Nu de fusie is afgerond richten we ons op het voltooien van de organisatorische structuren die de basis van deze drie bedrijven zullen vormen. Met een duidelijke doelstelling, marktzichtbaarheid en meer productieve R&D zal elk van de beoogde bedrijven succesvol als marktleider kunnen concurreren."

Scheidingsplan
Leiders en integratie-teams van Dow en DuPont werken momenteel aan de toekomstige operationele modellen en organisatorische ontwerpen die de strategie van elk beoogd bedrijf zullen ondersteunen. Zodra elke divisie zijn eigen infrastructuur, mensen, systemen en licenties heeft om onafhankelijk van het moedermaatschappij te kunnen fungeren zal DowDuPont de divisies scheiden en zullen ze zelfstandige entiteiten worden, onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van bestuur en eventuele wettelijke goedkeuringen. Dit zal naar verwachting binnen 18 maanden plaatsvinden.

De drie beoogde bedrijven zullen grotendeels bestaan uit samenvoegingen van bestaande bedrijfssegmenten van Dow en Dupont. Het landbouwbedrijf, dat diensten zal leveren aan telers wereldwijd, zal – evenals het speciale productenbedrijf – het hoofdkantoor hebben in Wilmington, Delaware, met internationale zakencentra in Johnston, Iowa en Indianapolis, Indiana. Het materiaalkundebedrijf zal zijn hoofdkantoor vestigen in Midland, Michigan.

Voor meer informatie:
www.dow-dupont.com
Publicatiedatum: