Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Aardbeien Demodag 2017

Tholen - Afgelopen vrijdag werd in Heeswijk Dinther de Aardbeien Demodag 2017 gehouden. Met een bezoek aan de beurs zijn telers, toeleveranciers en adviseurs in een middag weer helemaal bijgepraat. Bijzondere aandacht dit jaar voor het uit de grond aan van de teelt.

De Aardbeien Demodag is vanouds bijzonder sterk in de vollegrondsteelt, maar op de beurs zijn meer en meer substraat en toeleveranciers van teeltsystemen uit de grond te zien. "De aardbeiensector verandert, misschien wel gedwongen", verklaarde de organisatie vooraf. "De teelt zoals die bedoeld is door Moeder Natuur, in de 'aarde', geeft niet altijd de gewenste kwaliteit voor de handel. En daarom verschuift de sector van open naar bedekte (binnen)teelt. Zo'n verschuiving binnen de sector vergt ook aandacht op andere vlakken, zoals vereiste vergunningen, teelttechnieken, belangenbehartiging, waterzuivering, energie, etc."



Het resulteerde in een dag waarmee de organisatie bezoekers wist te trekken uit binnen- en buitenland: op het bedrijf van Verkuilen klonk Nederlands, Vlaams, Duits en Engels bij de diverse stands. De behoefte aan een middag waarmee op ongedwongen wijze veel informatie beschikbaar is, blijkt groot.

Bekijk de fotoreportage hier.