Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Tomatenimport zet druk op binnenlandse productie

Bulgaarse supermarkten hebben nog steeds enorme voorraden Poolse tomaten, hoewel binnenlands geteelde tomaten beter beoordeeld worden en de prijzen van de tomaten gelijk zijn. Dit laat Slavi Trifonov van de Nationale Tuinbouw Unie van Bulgarije weten aan Agrozona. Naast Poolse tomaten worden er ook veel Turkse tomaten geïmporteerd in Bulgarije. 

Bulgaarse tomaten worden nog wel op de markt en in buurtsupermarkten verkocht, maar door de druk die de import van tomaten op binnenlandse producenten zet, kunnen zij hun productie niet verhogen. Hij zegt dat Bulgaarse tomatentelers echter zelf genoeg tomaten zouden kunnen produceren om de supermarkten te bevoorraden.

Trifonov benadrukt ook dat het feit dat er geen btw over geïmporteerde groenten en fruit hoeft te worden betaald al jaren een groot probleem is voor Bulgaarse telers. Om deze reden kopen verwerkers vaak graag rauwe materialen in het buitenland met het gevolg dat Bulgaarse telers een steeds slechtere positie op de markt krijgen. 
Publicatiedatum: