Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste palen MedMen-faciliteit

"Gesloten kas ideaal voor medische marihuana"

In de hitte van de woestijn in Nevada, Amerika wordt op dit moment een unieke, gesloten kas gebouwd. In Mustang, net buiten Reno bouwt MedMen, een management- en investeringsbedrijf in cannabis, een kas van 22.000m2. Damian Solomon, directeur van AG Technology & Systems, legt uit hoe hij zijn ervaringen in de teelt- en kassensector gebruikt om 's werelds meest efficiënte marihuanakas te bouwen. 


De eerste palen voor MedMens gesloten kas zijn deze week geplaatst. 


In eerdere artikelen, die op onze nieuwsbrieven zijn geplaatst, zijn we ingegaan op Solomons vooruitstrevende gedachten over de cannabissector. Volgens hem is het succes van de sector afhankelijk van het gebruik van efficiënte commerciële tuinbouwtechnologie. Net als gewassen en bloemen zullen cannabistelers ook zo efficiënt mogelijk moet gaan werken om de hoogste opbrengst tegen de laagste kosten te krijgen. Het gehele jaar rond en in ieder klimaat. 

Commerciële tuinbouw begrijpen 

"De sector is nog niet zover dat dat ze zo efficiënt als mogelijk kunnen produceren", zegt Solomon. "Veel operators in de marihuanateelt hebben niet genoeg commerciële kennis van de tuinbouwsector en we zien dat veel kassen nog steeds basistechnologieën gebruiken. We willen dit veranderen door geavanceerde tuinbouwtechnologieën te gaan gebruiken in al onze faciliteiten."

Solomon heeft de huidige productiemethodes in de cannabissector geanalyseerd en hij concludeert dat er nog geen goed productiesysteem beschikbaar is. In de zoektocht naar een goed systeem die productie het gehele jaar mogelijk maakt op iedere locatie en in elk klimaat in de VS, kwam Solomon met het idee van een gesloten kassensysteem.

"Tijdens mijn carrière heb ik gewerkt met bekende kassenproductiebedrijven en hierdoor heb ik veel geleerd over de voordelen van een gesloten en semi-gesloten kassensysteem. Ik ben er van overtuigd dat de ideologie hierachter perfect bij de marihuanateelt past. Het is puur een kwestie van de kas aanpassen aan het gewas."

Geurmanagement

Anders dan conventionele kassen hebben kassen met een gesloten systeem geen ventilatieramen. Het is een compleet gesloten systeem dat geen gebruikt maakt van de buitenlucht om voor natuurlijke ventilatie, ontvochtiging en temperatuur management te zorgen.

In Nederland is het besparen van energie een van de leidraden om een gesloten of semi gesloten kassensysteem te gebruiken. Een belangrijke reden voor MedMen om een gesloten kassensysteem te gebruiken is geurmanagement. Solomon legt uit dat het belangrijk is dat kassen waarin cannabis wordt geteeld voldoen aan strikte geurmanagementregels en met een gesloten kas kan geen lucht en dus geur uit de kas ontsnappen.

"Door het gesloten systeem hebben we bovendien volledige controle over het milieu binnenin de kas. Anders dan bij semi-gesloten en de originele Nederlandse gesloten kassen komt er bij onze kas geen lucht van buiten in de kas. Onze kas maakt gebruik van speciale JSK units van de Nederlandse kassensystemen ontwikkelaar Certhon om het klimaat en de luchtvochtigheid te beheren." De JSK systemen komen oorspronkelijk uit de high tech orchideeën productie, waar ze gebruikt worden om de temperatuur en luchtvochtigheid te beheren. 

Solomon voegt toe dat het gesloten systeem ook ongedierte en ziekten buiten houdt, natuurlijk heel belangrijk voor hun ongediertebestrijdingsplan. "De regulatie binnen de marihuanateelt is zeer strikt. Daarom hebben we voor een natuurlijke manier gekozen om ongedierte binnen de kas te voorkomen. Ons ongediertebestrijdingsplan richt zich op het gebruik maken van goede insecten en zonder het gebruik maken van chemische producten. Zo kunnen we producten van de hoogste kwaliteit telen."


De faciliteit in Mustang wordt op een gebied van 4 hectare gebouwd waar nog ruimte is voor mogelijke uitbreiding in de toekomst.

Nederlandse connectie

MedMen werkt nauw samen met de Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers Certhon. Naast de JSK units zullen zij ook de kasconstructie leveren in nauwe samenwerking met System U.S.A.. Kassenbouw aannemer G&V Greenhouse Solutions is aangenomen om de bouw van de kas in goede banen te leiden.

"We hebben gekozen voor bedrijven als Certhon en HortiMaX omdat ze zeer bereid zijn om aan onze speciale verzoeken te voldoen. Dit wordt de eerste keer dat veel van deze technologieën gebruikt zullen worden en deze bedrijven zijn bereid om producten voor ons aan te passen en ons te helpen een oplossingen te vinden voor onze kas." 

Zoals in iedere marihuanakas wordt ook hier een verduisterend scherm geïnstalleerd voor de beheersing van de fotoperiode, maar MedMen is een van de eerste marihuanatelers die zowel een energie- als een schaduwscherm heeft. Het energiescherm houdt 's nachts de warmte binnen, zodat de energiekosten verlaagd worden en het schaduwscherm verspreidt het licht en beschermt de planten gedurende de dag, wanneer de lichtintensiviteit te hoog is. Daarnaast wordt een diffuus licht boven op de kas geplaatst om het licht te verspreiden en het daglicht op de gewassen optimaal te gebruiken.


Klik hier voor beelden van de baanbrekende ceremonie in november vorig jaar. 

Het jaarrond telen met LEDs 

De faciliteit is gebouwd met het doel om het gehele jaar rond te kunnen telen. "Het bouwen van een nationaal management merk betekent dat we herhaalbare systemen moeten creëren. Daarom moeten onze gewassen geproduceerd worden met dezelfde systemen en procedures, ongeacht de locatie van de kas. Daarnaast helpen energie-efficiënte LED lichten van Fluence Bioengineering in de gesloten kas ons om het gehele jaar door te telen zonder dat de kwaliteit van de producten hier onder lijdt. Iedere kas zal het gehele jaar door producten van uitstekende kwaliteit kunnen leveren. 

Vorige week dinsdag zijn de eerste palen in de grond gegaan en Solomon verwacht dat de eerste faciliteit in november operationeel zal zijn. "22000 m2 is redelijk klein voor een commerciële kas, dus we verwachten redelijk snel te kunnen bouwen." 

Blauwdruk

MedMen heeft andere projecten in het land lopen die dezelfde blauwdruk gebruiken. "De blauwdruk is hetzelfde, maar we doen kleine aanpassingen om de kas aan het plaatselijke klimaat aan te passen. Een kas in New York heeft natuurlijk een ander verwarmingssysteem nodig dan een kas in Nevada." 

Voor meer informatie over MedMen:

www.medmen.comdamian@medmen.com
Publicatiedatum: