Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lokaal geteelde biologische rijst van Lundberg:

Californië heeft unieke kas voor rijstteelt

Agra-Tech heeft onlangs een nieuwe kas voor Lundberg Family Farms in Richvale, Californië gebouwd waarmee onderzoek op het gebied van rijstteelt zal worden gedaan. Als je weleens biologische rijst of rijstproducten koopt is er een grote kans dat deze bij Lundberg Family Farms geteeld zijn. Vandaag de dag is Lundberg Amerika's grootste producent van biologische rijst en andere rijstproducten. De derde en vierde generatie van de familie Lundberg eert vandaag de dag nog steeds het erfgoed van de familie door milieuvriendelijke teeltmethodes te gebruiken en zo voedingsrijke en gezonden rijstproducten te produceren. Daarnaast leggen ze de focus op het verbeteren van beschermen van het milieu voor toekomstige generaties. "Laat het land beter achter dan dat je het aantrof," was Albert Lundberg's boodschap aan zijn zoon, en dit is iets waar de familie nog steeds in geloofd. 

door Ed Attanasio voor Agra-Tech

Ongeveer 80 jaar geleden verlieten Albert en Frances Lundberg hun huis in Nebraska om een rijstplantage in Sacramento Valley in Californië te beginnen, samen met hun vier zonen. In de jaren '60 besloten Eldon, Wendell, Harlan en Homer Lundberg hun producten direct aan de consument te verkopen, omdat ze zich realiseerden dat hun producten helemaal anders geteeld werden dan in de conventionele rijstteelt. Dit was het begin van het merk Lundberg Family Farms, een merk dat nu 200 verschillende producten aanbiedt waarin 17 verschillende soorten rijst wordt gebruikt. Hieronder vallen rijstspecialiteiten, quinoa, bonen en andere granen. 



De onderdirecteur van Administratie, Jessica Lundberg, hoorde in 2013 voor het eerst over Agra Tech, toen de familie begon te overwegen om hun kassen te laten vervangen. "We hebben een kwekerij die specifiek gericht is op onderzoek naar bijvoorbeeld zaadproductie, het verbeteren van variëteiten en het testen van biologische materialen," zegt ze. "Eerst werden deze werkzaamheden in oude kassen uitgevoerd en we realiseerden ons dat de kassen aan vervanging toe waren, omdat het werk dat we hier doen steeds complexer wordt. Daarom zijn we rond gaan kijken naar nieuwe types kassen bij bijvoorbeeld UC Davis en de Chico State University. Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met andere telers en met mensen van de Californische Cooperative Rice Research Foundation, een stichting die onderzoek doet naar rijstteelt. Zij hadden net een kas ontworpen en we waren erg onder de druk toen we deze kas zagen. Deze stichting heeft ons toen in contact gebracht met Jim Bergantz van Agra Tech."


Onderzoek in de kas van Lundberg. "Compleet geïntegreerde en geautomatiseerde bediening voor alle operationele aspecten. 

Na de eerste kennismaking stond het proces van het plannen en het in kaart brengen van de lay-out van de kas op het programma. "We hadden een lijst gemaakt van dingen die we nodig hadden en dingen die we graag in de kas wilden en Jim van Agra-Tech heeft op basis daarvan een prijsopgave gemaakt," zegt Lundberg. We hebben dit daarna in ons bedrijfsplan verwerkt en na ongeveer een jaar waren we klaar om de oude kassen af te breken en vergunningen aan te vragen. We wilden graag iets dat onconventioneel was en Jim Bergantz's advies heeft ons geholpen om dit te bereiken." 

Door zijn uitvoerige kennis van de commerciële kassenindustrie kon Bergantz de familie Lundberg tijd en geld besparen. "We konden bijvoorbeeld veel van de belichting hergebruiken, omdat die nog maar een jaar oud was". 

"Omdat we vooral rijst telen, moesten we uitzoeken hoe met glasvezel versterkte watertanks in de kas zouden passen, welke lichtbenodigdheden we nodig waren, het type schermdoeken dat we nodig hadden, de warmte- en koelsystemen die geschikt waren en hoe we een "dual purpose" natte ruimte konden creëren bij de koelruimte. Deze kunnen we dan gebruiken om de zaden in water te laten weken voordat we ze planten," legt Lundberg uit. 

De constructie van de Agra Tech 36' x 96' x 12' Solar Light kas was klaar in mei 2016. Dit betekent dat de kas nu al een jaar wordt gebruikt en met geweldige resultaten, volgens manager bouwkunde en ontwikkeling Bradley Thomson. Hij speelde ook een belangrijke rol bij het ontwerpen en het uitvoeren van het kassenproject bij Lundberg Family Farms.

"Het team van Agra Tech is de uitdaging aangegaan en heeft van begin tot eind fantastisch werk geleverd," zegt Thomson. "Het complete kassensysteem is het nieuwste van het nieuwste. Het heeft volledig geïntegreerde en geautomatiseerde bedieningselementen; ventilatie standen, belichting, koelsystemen en schaduw schermen. Daarnaast hebben ze een computerprogramma dat er op toeziet dat alle systemen goed werken. Toen er kleine problemen optraden tijdens de bouw van de kas heeft het team van Agra deze snel en naar behoren opgelost. De nieuwe kas vertegenwoordigd een nieuw tijdperk voor Lundberg Family Farms, door het nieuwe, moderne systeem, en het hoofdgebouw, dat speciaal voor ons team is ontworpen. 


De Agra Tech onderzoekskas 


Uitzicht op het voorste gedeelte van de mooie, nieuwe faciliteit. 

Voor meer informatie:
Agra Tech
2131 Piedmont Way
Pittsburg, CA 94565
T: (925) 432-3399
F: (925) 432-3521
agra-tech@agratech.com
agratech.com
Publicatiedatum: