Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pascal Braecke, Virtual-Power:

"Energie goedkoper maken door flexibel aan te sturen"

Tholen - "Energiecontracten zijn vaak contracten met vaste bedragen. De ene leverancier is goedkoper dan de ander, maar veel verschilt het in principe niet. Omdat wij kijken naar de prijzen van de energiemarkt en het verbruik van een bedrijf flexibel kunnen sturen, kunnen we het goedkoper leveren dan anderen", vertelt Pascal Braecke Samen met Joost Busschaert, expert in de energiemarkt, richtte hij onlangs het bedrijf Virtual-Power op.

Pascal zelf is ook actief met Braecke Trading. Dit bedrijf heeft als activiteit opslag voor diepvriesbedrijven. "Daar is ontzettend veel elektriciteit voor nodig. Ik was al jaren aan het kijken of er geen mogelijkheid was om dat beter en goedkoper te doen. Toen ik Joost ontmoette en wij in gesprek kwamen, ging het balletje echt rollen."

Monitoren
Pascal geeft aan dat ze bij organisaties op bezoek gaan en gaan onderzoeken hoe ze flexibeler kunnen omspringen met energie. "Bij ons geldt: hoe meer flexibiliteit, hoe beter de prijs. We maken contracten op maat en kunnen voor langere termijn een vaste korting bieden. Daarnaast monitoren en sturen we via een intelligente sturing de energiestromen in het bedrijf. Op deze manier kunnen we het maximale uit een afnameprofiel halen. Als bedrijven ons het vertrouwen schenken en wij mogen bepalen in welke mate we gaan sturen, kan het enorme voordelen geven."

Energie-efficiënt

Pascal legt uit dat ze groene energie leveren. "Het huidige energielandschap is ingrijpend aan het veranderen. Aan de aanbodzijde neem het aandeel aan hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon, biomassa etc. almaar toe. Aan de vraagzijde vinden we meer en meer energie-efficiëntere toepassingen die op batterijen of grid-onafhankelijk kunnen werken. We merken dat, waar vroeger de markt gestuurd werd door de vraagzijde, dit evenwicht zich steeds meer verschuift richting aanbodzijde. We moeten in staat zijn om onze lasten te sturen wanneer het voor het eco-systeem interessant is veel wind & veel zon. Als we inzicht krijgen in het verbruik van bedrijven, kunnen we de energie vermeerderen of verminderen op de juiste momenten. Op de momenten waar energie goedkoop is, zorgen we dat hij aanslaat en bij dure momenten afslaat. Natuurlijk moet de temperatuur bij koel- en vrieshuizen worden gegarandeerd, maar daar zorgen wij ook voor."

Koel- en vrieshuizen
"Momenteel bedienen we met name aan koel- en vrieshuizen. Ook voor bedrijven uit de AGF-sector is Virtual-Power interessant, aangezien zij vaak gebruik maken van koeling. Ook bedrijven met eigen zonnepanelen, windturbines of WKK-installaties bieden wij een waardige alternatieve oplossing voor hun energiepark." Nu is Virtuel-Power met name actief in België, maar in de toekomst richten ze zich ook op andere Europese landen.

Nieuw project
"Ondertussen zijn we bezig met een nieuwe toepassing die werkt op batterijen. Hiervoor doen we mee aan een crowdfunding-loting en mogelijk worden wij uitgekozen als innovatief concept dat men kan sponsoren."

Voor meer informatie:
Virtual-Power
Oktrooiplein 1/201
9000 Gent
BE 0671.578.015
pascal.braecke@virtual-power.be
www.virtual-power.be