Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
India: van softwareontwikkelaar naar succesvolle kasgroententeler
Sachin en Shwetha Darbarwar van Simply Fresh produceren met substraatteelt exotische bloemen, groenten en fruit op ruim 8000 m2 en zijn de enige leveranciers van alle bladsla, exotische bessen, saladegroenten en eetbare bloemen aan bijna alle toonaangevende sterrenhotels in Bengaluru, Chennai, Hyderabad en Mumbai.
Hun bedrijf wordt digitaal bestuurd met bit data, die de klimaatomstandigheden voor de planten bijhouden en reguleren. Sachin heeft in Australiƫ gedurende drie jaar het proces aangeleerd en de techniek later verder ontwikkeld.
Ze telen boerenkool, rucola, romeinse sla, ijsbergsla en rode bladsla alsof ze in het klimaat van de stad thuishoren. Diverse rassen worden gegroepeerd om optimaal gebruik te maken van de klimaatomstandigheden. Sachin: "De wanden van sommige kassen zijn gemaakt met duurzaam papier. Water loopt door de openingen om het koel te houden en er worden ventilatoren gebruikt om vochtige tot droge weersomstandigheden te creƫren. De plantenbedden worden allemaal gecontroleerd, evenals de toegediende hoeveelheid voedingsstoffen. Net als het regelmatig voeden van een kind zodat het kan groeien."
Terwijl hun zoon frambozen en aardbeien plukt, zegt hij: "Ons doel was om voor iedereen goede voeding te produceren, vrij van gewasbeschermingsmiddelen. Elk van onze producten kan zo uit het pak worden gegeten. Wassen in chloorwater kan ze volgens mij aantasten."
Sachin en Shwetha zijn niet altijd telers geweest. Na jaren bij een Australische bank softwareontwikkelaar te zijn geweest, wilden ze naar hun land terugkeren om in de landbouw te stappen. "Hydrocultuur is niet nieuw in westerse landen, maar het is hier relatief nieuw. We wilden het hier graag proberen. We hebben wat verliezen geleden maar waren nog niet klaar om het op te geven. Na veel vallen en opstaan konden we dit stadium bereiken. Na het zien van onze producten krijgen we van iedereen veel steun," zegt Sachin.