Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van ruim 2 euro naar 75 cent

"Brutale golfbeweging in bloemkool"

Tholen - In de groenten was er op 14 augustus een opvallende prijsdaling zichtbaar in de bloemkool. Een Belgische handelaar noemt het een 'brutale golfbeweging'. "Eind vorige week sprak men over prijzen tot 2,20 en vandaag plots 75 cent. Dat is trouwens een normale prijs."



"De hoge prijzen van vorige week hadden te maken met gelijktijdige supermarktacties. Er was op een bepaald moment veel vraag. Je merkt dat consumenten daar snel op reageren. Bij een te hoge prijs haken ze op den duur af. Dan daalt de prijs op de markt weer."

Nationale feestdag

Op 15 augustus is er een nationale feestdag in Belgiƫ. De veilingen zijn dan gesloten en producten die normaal op dinsdag zouden worden verkocht, schuiven nu naar woensdag. Volgens de handelaar heeft de feestdag weinig effect op de handel. "Naast bloemkool zijn er weinig spectaculaire prijswijzigingen. Er was nog wel een aardige stijging bij aubergines. Vorige week vrijdag was de prijs 1,70/1,80 en vandaag tot boven de twee euro. Sla was enkele centen duurder en ook de tomaten en courgettes waren iets in prijs gestegen."