Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Texaanse familie duikt in hydrocultuuravontuur

Kenda Eckols en haar familie hebben in januari onder de naam Rainwater Farms hun kas gebouwd met maar één doel: Om met hydrocultuur van nature lekkere tomaten te telen. De Eckols verschenen onlangs in een artikel van Alexandra Cannon op de Groesbeck Journal.

Door Alexandra Cannon, Stafschrijver, Groesbeck Journal
 
Het bedrijf wordt door vier mensen draaiend gehouden: Kenda Eckols, haar man Mitch, haar zoon Janzen en haar schoonvader Kiera. Met bijna 3000 tomatenplanten blijven de Eckols bezig en maken ze lange dagen om de tomaten te onderhouden.

In de lokale krant kun je lezen dat hun avontuur drie jaar geleden begon toen Kenda Eckols haar baan opgaf en achter haar huis een kleine kas bouwde om te zien hoe het zou werken en of er een markt voor was. De tomaten deden het goed op boerenmarkten in Waco en Eckols had vertrouwen in een verhoging van de productie. De Eckols hebben in feite lang van het hebben van een grootschalige kas gedroomd. 

"We denken hier eigenlijk al 20 jaar over. We hebben lang in Houston gewoond en onze eerste kas is door mijn man op ons gedeelde achtererf gebouwd," herinnert Eckols zich. "Het was heel klein en we lieten de andere eigenaars onze tomaten verkopen. We bedachten dat we dit ooit zouden doen maar die dag kwam nooit. We hadden allebei goede banen waren onze kinderen aan het grootbrengen en dan wil je eigenlijk geen risico's nemen. Toen kwam het moment dat ik mijn baan verliet en nu zijn onze kinderen volwassenen die voor zichzelf kunnen zorgen, dus besloten we dat we het of groot gingen doen of niet. We zouden het doen of het helemaal vergeten. We namen de beslissing, we hebben erover gebeden, God opende deuren en we sprongen in het diepe." 


Publicatiedatum: