Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
niet langer exclusief

Timotion begint aan tweede jeugd

Timotion is een cocktailtomaat van De Ruiter, die de afgelopen jaren als exclusief ras op de markt werd gebracht onder de naam Red Pearl. Timotion wist zich te profileren als een betrouwbaar en smaakvol ras, dat nu vrij beschikbaar is voor telers.

Nummer 1 in cocktail
De Ruiter verwacht dat de animo voor Timotion de komende tijd aan zal trekken, te meer omdat het ras als eerste cocktailtomaat uit de tomatentest van De Volkskrant kwam. Timotion eindigde als derde, maar de plaatsen één en twee werden ingenomen door cherry trostomaten. "Die stipnotering is meer dan terecht, want Timotion heeft een mild zoete smaak met een Brix tussen de vijf en zeven. De tomaatjes zien er bovendien heel aantrekkelijk uit met een egale rode kleur en zijn stevig door een knapperige bite. Zowel retailers als consumenten waarderen de goede houdbaarheid van Timotion", verduidelijkt de veredelaar.



Plus voor telers
"Met een vruchtgewicht tussen de 35 en 50 gram is Timotion een ideale cocktail voor telers, helemaal omdat dit ras het goed doet in belichting. Onder de lampen biedt dit ras een uitstekend productiepotentieel en jaarronde levering is volop mogelijk. Timotion heeft uniforme trossen, sterke groene delen en is minder vatbaar voor scheuren."

Timotion bekijken
Op woensdag 6 september organiseert De Ruiter weer een open dag in het Tomato Experience Centre in 's-Gravenzande. Daar kunnen geïnteresseerden Timotion in levende lijve bekijken en alle gegevens over zijn prestaties in de teelt bekijken. U bent op 6 september van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom op de Strandweg 19, 2691 KE in 's-Gravenzande).


Afscheid van het Tomato Experience Centre

Tijdens de voorgenoemde open dag neemt De Ruiter afscheid van het Tomato Experience Centre. Vanaf 2018 opent De Ruiter een nieuwe demokas in Bleiswijk, waar ook een gedeelte belicht zal zijn. De nieuwe demokas krijgt een andere naam: De Ruiter Tomato Experience. U leest er alles over op de website van De Ruiter.

Voor meer informatie:
Nico van Vliet
De Ruiter Seeds
Trade Partnership manager Benelux en Duitsland
nico.van.vliet@monsanto.com

Publicatiedatum: