Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stap binnen bij Houwelings' Tomaten

Dit keer geen video van een tomatenkwekerij, maar letterlijk digitaal binnestappen in de kas. De Canadese tomatenkwekerij Houwelings' maakt het met een 360º-video mogelijk om als een ware tomaat door de kas te gaan.

De video is door een Amerikaanse website gemaakt en benoemd tot "de ultieme kas". David Bell, hoofd marketing van Houweling's Group, kan natuurlijk niet anders dan dat beamen. "Het is inderdaad onwijs cool. Je kunt zien dat het letterlijk open ruimte is met glas erboven. We proberen in de kas het ultieme klimaat te simuleren. Op deze locatie hebben we zes fasen van ruim 500.000 vierkante meter waar allerlei kastomaten en -komkommers worden geteeld."

Restwarmte
In de grote semi-gesloten kas wordt de uitstoot van de nabijgelegen energiecentrale gebruikt om het gewas met warmte en CO2 te verwarmen en bemesten. Dit was een belangrijke reden voor de Canadese teler om zich in Utah te vestigen. Naar verwachting verdubbelen ze volgend jaar het areaal daar.


"We kunnen 's ochtends oogsten en 's avonds verzenden en het kan binnen 48 uur op de schappen liggen", vervolgt Bell. "Duurzaamheid in de tuinbouw is belangrijk, ongeacht de gebruikte technologieën. Naarmate de wereldbevolking blijft groeien, proberen we manieren te vinden om al die monden te voeden. Dit is een voorbeeld dat echt kan werken."

Bekijk de 360º video hier.
Publicatiedatum: