Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proefstation profiteert van landbouwpotentieel in Colombia

Het groeipotentieel van de Colombiaanse landbouw is enorm. In het eerste kwartaal van 2017 groeide de economie bijvoorbeeld met maar 1,1% terwijl de landbouw, veeteelt, jacht, bosbouw en visserij in totaal met 7,7% toenamen, volgens cijfers van het nationale bureau voor statistiek in Colombia.

De Colombiaanse velden hebben na de conflicten een belangrijke rol te vervullen dus is er veel ruimte voor de ontwikkeling van deze economische sector.



Het Colombiaanse bedrijf Sáenz Fety is zich bewust van deze situatie en investeert in innovatie om het volle potentieel van het Colombiaanse platteland en zijn telers te benutten.

"Een van onze pijlers is innovatie. We zijn voortdurend aan het innoveren. We willen wat er overal ter wereld gebeurt ook lokaal toepassen," zegt Miguel Sáenz, algemeen directeur van Sáenz Fety, een familiebedrijf in zijn derde generatie.



Daarvoor is ook het Innovatie- en Ontwikkelingscentrum van Sáenz Fety bedoeld in Funza (Cundinamarca, Centraal-Colombia), een 'levend laboratorium' waar mensen uit de eerste hand de producten die uit hun zaden groeien kunnen leren kennen, bedoeld voor vooral voer en groenten.

Miguel Sáenz: "Wanneer je zaden verkoopt, moet je de teler kunnen garanderen dat het geschikt is voor de vollegrond. Dit moeten we persoonlijk beoordelen, we kunnen het niet aan de teler overlaten. Daarom hebben we centra voor onderzoek, innovatie en ontwikkeling waar we alle mogelijke producten beoordelen die we in Colombia zouden kunnen vermarkten, om er zeker van te zijn dat ze werken."

In Funza analyseert Sáenz Fety zaden voor koude klimaten. Voor gematigde en tropische klimaten hebben ze afspraken met nationale universiteiten om de analyse te doen. Bij de Los Andes Universiteit leveren ze ook ziektemonsters, zodat de studenten ze kunnen analyseren en er van leren.



Ook hebben ze een alliantie met de Nederlandse regering en de Jorge Tadeo Lozano Universiteit (Bogota) om met technologische toepassingen betere kasgroenten te produceren. In samenwerking met de WUR is er kennisoverdracht aan kleine en grotere veehouders over het Nederlandse melkproductiemodel.

Deze 'levende productencatalogus' is een primeur in Colombia die de telers en veehouders tastbare alternatieven biedt om hun productie te verhogen.

Geïnteresseerden in dit project en de voordelen ervan kunnen tijdens de AgroExpo 2017 de stand van Sáenz Fety bezoeken (#302 in Hal 3), van 13 tot 23 juli in Corferias Bogotá, of voor meer informatie klikken op bit.ly/diasCID.


Publicatiedatum: