Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dalende prijzen voor Chinese tomaten

Het tomatenseizoen van de Chinese regio Hebei wordt gekenmerkt door een neerwaartse trend met betrekking tot de prijzen.

Tomaten uit kassen in Hebei werden op 19 juli op de markt gezet met een prijs van 0,80 yuan (€0,10) per 500 gram. In vergelijking met het begin van het tomatenseizoen in juni is dit een afnameprijs van ongeveer 27,27%, oftewel 0,30 yuan (€0,04). Jaar op jaar was de prijs op 19 juli echter 0,10 yuan (€0,01) hoger, wat neerkwam op een prijsstijging van 14,29%.

De lage prijzen hebben drie verschillende oorzaken. Ten eerste is het productievolume van dit seizoen laag, waardoor de prijzen in eerste instantie juist hoger lagen dan bij andere groentensoorten. Door deze hoge prijzen werd echter minder omzet gedraaid. De tweede reden heeft te maken met de hoge temperaturen van dit jaar, die een zure smaak hebben veroorzaakt. De prijs voor fruitsoorten als perziken en watermeloenen ligt hierdoor relatief laag, waardoor de omzet van tomaten verder onder druk is komen te staan. Tenslotte heeft Hebei weliswaar grote volumes aan tomaten op de markt gezet, maar is de kwaliteit slechts net aan goed genoeg. Klanten zijn hierdoor minder bereid tomaten af te nemen, wat een remmend effect heeft op de prijzen.

Volgens de site SCI99.com is het aanbod aan Chinese tomaten voldoende, maar is er niet genoeg vraag. Na verloop van tijd zullen de tomaten vande volle grond van Yinchuan in grote volumes op de markt worden gezet. Hierdoor is het mogelijk dat de prijzen voor tomaten uit Hebei nog verder kunnen dalen.

Bron: SCI99.com
Publicatiedatum: