Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse senaat buigt zich over biologische substraatteelt

Niet alleen in Europa maar ook in de VS wordt er gesproken over de toekomst van de biologische teelt. Wel op niet op substraat dat is de vraag. Theo Crisantes, bio-teler bij Wholesum Harvest en bestuurslid van de Coalition for Sustainable Organics (CSO), is onlangs uitgenodigd om in de Amerikaanse senaat te spreken hierover.


Foto afkomstig van de CSPAN feed van de hoorzitting


Crisantes is bezorgd en sprak over 'recente pogingen om de beschikbaarheid van biologische producten te beperken'. Hij egde uit hoe hij minder geneigd is zijn productie uit te breiden vanwege de door de National Organic Standards Board (NOSB) gegenereerde onzekerheid.

Substraat
Volgens Crisantes overweegt de NOSB voorstellen om de biologische substraatteelt  aan banden te leggen, teeltmethoden die sinds het begin van het National Organic Program (NOP, nationale biologische programma) essentieel zijn om aan de stijgende consumentenvraag naar biologische producten te voldoen.

Ook voerde Crisantes drie manieren aan om het biologische beleidsvormingsproces te reguleren: (1) Een grotere diversiteit bij de NOSB voor een meer verscheiden inspraak, (2) verhoogde transparantie en (3) een grotere rol voor het NOP bij het instellen van prioriteiten en regelgevende acties van de NOSB.

Senaatsvoorzitter van Landbouw Pat Roberts opende de hoorzitting door zijn zorg uit te spreken over het feit dat acties van de NOSB een gebrekkig beleidsvormingsproces hebben blootgelegd die de Amerikaanse biologische bedrijfsvoering bedreigen.De CSO bestaat uit telers uit het hele land, spant zich in om aan de hoge USDA normen te voldoen voor het certificeren van biologische producten en ondersteunt de voortgang van biologische teelttechnieken onder het nationale biologische programma.

Voor meer informatie:
Coalition for Sustainable Organics
+1 619 587 4341
info@coalitionforsustainableorganics.org
www.coalitionforsustainableorganics.org

Publicatiedatum: 17-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: