Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer, Tuindersbelang:

"Oude witte kool gaat vooral naar snijderijen"

Tholen - Er is al weer nieuwe rode en witte kool op de markt, vertelt Richard Kruijer van Tuindersbelang. De markt van oude rode kool is al een week of twee leeg. "De vroege rode wordt al bij 1,5 tot 2 kilo afgesneden want er is al geld mee te maken. Bij de witte kool is er nog oude oogst, de nieuwe komt eraan en telers willen voor de huidige prijzen best afzetten."

Snijderij
De markten waar de oude en nieuwe witte kool naar toe gaat is verschillend. Richard: "Engeland vraag nog heel lang naar oude kool. Op het vaste land in Europa gaat de eerst nieuwe Deen naar Zuid-Europa. Bij de snijderijen willen ze graag nog oude kool omdat die de dressing beter opneemt. Nieuwe kool is wat vetter, de dressing glijdt daar gemakkelijk af." Richard verwacht daarom dat de oude kool nog wel weggaat. De prijzen zijn niet best van de witte kool. "Al een aantal jaar wordt er slecht geld verdiend met witte kool. De markt voor rode kool is nog vrij schoon, daar zijn nog wel goede prijzen te maken."

Tuindersbelang bemiddelt voor ongeveer 120 telers in gangbare witte en rode kool. 

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl