Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Reijerwaard en Engie tekenen voor duurzame toekomst

Voorzitter Volbregt Smit van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en Hans Boot, COO van Engie Nederland, hebben de Concessieovereenkomst voor de Duurzame Energievoorziening van het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk getekend. Met deze ondertekening leggen zij zich vast voor een duurzame samenwerking voor de komende 25 jaar.



Na een intensief traject van twee jaar aanbesteden heeft Nieuw Reijerwaard voor Engie gekozen als duurzame partner. Samen gaan zij Nieuw Reijerwaard ontwikkelen als Hot Spot voor duurzame energie, dat als voorbeeld kan gelden in gebiedsontwikkeling. De plannen behelzen zonnepanelen, windturbines en nieuwe vormen van energie waardoor meer energie wordt opgewekt dan nodig is voor de gebruikers in het gebied. De GRNR wil voorop staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa als het gaat om productie, distributie en levering van duurzame energie.

ENGIE gaat drie windturbines bouwen en exploiteren op Nieuw Reijerwaard. Dankzij de samenwerking met Energiecoöperatie De Groene Stroom is het voor omwonenden mogelijk hierin te participeren. Bovendien kan Engie duurzame warmte- en koude-oplossingen aanbieden aan de bedrijven die zich gaan vestigen. Zonne-energie, en/of warmte-uitwisseling, duurzaam vervoer en slimme netwerkoplossingen (smart grid) met inzet van IT-innovaties maken ook deel uit van de mogelijkheden. In de komende 12 maanden voert Engie een haalbaarheidsonderzoek uit naar de mogelijkheden van geothermie en een warmtenet, in samenwerking met lokale partners.

Voorzitter Volbregt Smit van de GRNR: "Samen met bedrijven en bewoners van het gebied willen we werken aan een duurzame toekomst. We zetten ons in voor een maximaal duurzame invulling van opwekking en gebruik van energie."

Guido Frenken, Managing Director EngieVentures & Integrated Solutions: "Dit project is precies waar we als bedrijf op inzetten: als system integrator en innovator aan de slag met de energietransitie, in samenwerking met lokale partijen en partners".

Voor meer informatie:
www.foodcenterreijerwaard.eu
www.engie-services.nl
Publicatiedatum: