Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californië gaat gezuiverd afvalwater gebruiken voor irrigatie

Tegen het eind van 2017 gaat gereinigd afvalwater in Californië gebruikt worden om een grote strook grond in Central Valley te irrigeren. Dit gebied, dichtbij Interstate 5, staat bekend als het kloppend hart van de teelt in Californië, omdat hier meer dan 360 verschillende gewassen worden geproduceerd. 

"Zo lang we blijven douchen en onze toiletten met water blijven doorspoelen, kunnen we jullie water garanderen," zei Garrad Marsh, burgemeester van Modesta, vorig jaar augustus tegen de telers. Waterverwerkingsbedrijven in Modesto en Turlock zullen water uit gootstenen, douches, wasmachines en toiletten opvangen en dit water verwerken tot "grijs water". Wanneer alle vaste afvalstoffen uit dit licht verontreinigde water is gehaald, is het volledig veilig om dit water voor irrigatie te gebruiken. Er wordt verwacht dat in 2018 een pijpleiding van $100 miljoen (€87,8 miljoen) het water over de 30.600 hectare grond zal verdelen. 

Publicatiedatum: