Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cogeca benadrukt sleutelrol van landbouwcoöperaties

De Europese agrarische coöperatieve organisatie Cogeca vierde onlangs de Internationale Dag van Coöperaties van de Verenigde Naties en benadrukte hierbij de belangrijke rol die landbouwcoöperaties spelen om telers een beter rendement op hun producten te helpen krijgen.

Cogeca voorzitter Thomas Magnusson: "Landbouwcoöperaties spelen een sleutelrol bij het verbeteren van de positie van telers in de voedselketen en bij het helpen om hun producten meerwaarde te geven en te vermarkten. Uit recente studies die door de EU-Commissie zijn gepubliceerd blijkt dat telers die bij coöperaties zijn aangesloten een betere prijs krijgen voor hun product. Landbouwcoöperaties creëren ook schaalvoordelen en bieden telers een grotere zekerheid dat ze op tijd worden betaald."

Op 1 juli is de slogan van de Internationale Dag van Coöperaties 2017: "Coöperaties zorgen ervoor dat niemand achterblijft". Een slogan waar Cogeca achter staat. De internationale coöperatiedag is een belangrijke gelegenheid om te benadrukken hoe telers actief helpen beslissen hoe hun coöperaties groeien en hun zaken zich ontwikkelen. Leden van Cogeca hebben de hele week en in de hele Europese Unie verschillende evenementen georganiseerd.

De Internationale Dag van Coöperaties wordt elk jaar gevierd op de eerste zaterdag van juli. Het doel is om het bewustzijn van coöperaties te vergroten en de successen en beginselen ervan te promoten en partnerschappen te versterken en uit te breiden tussen de internationale coöperatieve beweging en andere belanghebbenden, waaronder lokale, nationale en internationale overheden. De viering van de dag begon in 1993 toen de Verenigde Naties erkende dat coöperaties een belangrijke rol spelen in economische, sociale en culturele ontwikkeling.

Voor meer informatie:
Copa Cogeca
www.copa-cogeca.eu
Publicatiedatum: