Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vervang je schermdoek op tijd"

Telers wachten vaak erg lang met het vervangen van hun schermdoek, zien ze bij Holland Scherming. Logisch, het is immers een behoorlijke investering. Een tijdige schermdoekwissel levert echter veel voordelen op, die vaak al op zeer korte termijn merkbaar zijn.

Hogere energiebesparing
De belangrijkste reden om op tijd een doekwissel uit te voeren, is het besparen van energie. De glastuinbouw is een innovatieve sector, en ook fabrikanten van schermdoek blijven ontwikkelen. Het materiaal van nieuwe schermdoeken heeft daarom weer hogere energiebesparende eigenschappen dan de soorten die 5-10 jaar geleden beschikbaar waren.

Betere lichtopbrengst
Nieuwe schermdoeken zijn vrij van vuil en daardoor helderder. Dat zorgt voor een betere lichtopbrengst bij gesloten doek, wat vooral van belang is bij energiedoek. Het doek kan langer gesloten blijven, wat indirect ook weer ten goede komt aan de energiebesparing. Zo bemerkte een teler onlangs hoeveel verschil nieuw schermdoek uit kan maken: na meting ontdekte hij dat het nieuwe schermdoek 40 PAR meer licht opleverde (van de benodigde 80 PAR).



Boetes in verband met lichtuitstoot vermijden
Per 1 september geldt in Nederland en Belgiƫ weer de donkerteperiode. In het Westland, maar ook daarbuiten, wordt weer streng gecontroleerd op het naleven van de regels rondom belichte teelten. Zorg dat je scherminstallatie, inclusief de staat van het doek, in goede conditie is. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken om overtreding van de regels die gelden rondom lichtemissie.

Brandvertragende eigenschappen
Verzekeraar Achmea Agro eist vanaf 1 januari 2017 voor de brandverzekering dat telers een brandvertragend doek of folie gebruiken. Sinds 1 januari 2010 verzekeren zij bij nieuwbouw of vervanging van schermdoek alleen nog bedrijven die brandvertragend schermdoek hebben. Andere verzekeraars stellen vergelijkbare eisen. De schermdoeken die Holland Scherming nu installeert, voldoen aan de norm (NTA 8825) die verzekeraars hanteren.

Voor meer informatie:
Holland Scherming

Honderdland 30
2676LS Maasdijk
0174 - 516 180
info@hollandscherming.nl
www.hollandscherming.nl
Publicatiedatum: