Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SZW ontdekte flinke fraudezaak in land- en tuinbouw

In 2015 heeft een grote zaak in de land- en tuinbouw ervoor gezorgd dat de Inspectie van SZW flinke cijfers schreef. Ze ontdekten voor maar liefst 66 miljoen fraude. Dat is flink meer dan de 10 miljoen die ze normaal in totaal ramen.

Er is sprake geweest van miljoenenfraude in de sector, schrijft de Inspectie in antwoord op vragen van de VVD. "Dergelijke zaken komen eens in de zoveel jaren op het pad van de Inspectie SZW", schrijven ze.

"Het hoge gerealiseerde nadeel in 2015 en geraamde nadeel in 2016 is het gevolg van een grote zaak in de land- en tuinbouw waarbij voor miljoenen aan wederrechtelijk verkregen voordeel is vastgesteld", schrijft de Inspectie in antwoord op vragen van de VVD.

De SZW werkt aan een effectievere inzet in de land- en tuinbouw. Dit jaar focust de inspectie op de deelsectoren agrarisch loonwerk en de paddenstoelenteelt. "Wat arbeidsveiligheid betreft, krijgen pluklorries in de paddenstoelenteelt en landbouwwerktuigen bij de loonwerkbedrijven bijzondere aandacht. In de sector glastuinbouw, de uienverwerkingssector en bij kippenvangers wordt onder meer geïnspecteerd op beloning en op illegale tewerkstelling. Bij deze inspecties wordt ook naleving van de Arbowet en -regelgeving gecontroleerd", schrijft de SZW. Qua arbozorg staan de middelgrote en kleine AGF-groothandels ook op de rol.


Publicatiedatum: