De slasoorten van Greenbelt (waaronder ook erwtenscheuten en microgroenten) worden lokaal in kassen geteeld, zoals veel groenten tegenwoordig. Echter worden ze niet op hydrocultuur geteeld, maar in hun eigen individuele potten met aarde - zoals in een moestuin.
De potten, van Canadese makelij, zijn gemaakt van hetzelfde karton dat gebruikt wordt voor eierdozen, zodat ze gecomposteerd kunnen worden. De grond die gebruikt wordt is een gecertificeerde biologische mix die speciaal is samengesteld voor Greenbelt en bestaat uit 30% kwaliteitscompost en daarnaast zeewier, schild van garnaal, kokosvezel, mest van biologische koeien uit Québec en een beetje perliet en vermiculiet. Bovendien kan de grond gecomposteerd worden. Wanneer de pot bewaterd wordt krijgt de grond bovendien een extra boost van een meststof waar biologische telers dol op zijn: visemulsie.
"Alles in ons productieproces is biologisch, maar de grond is de basis van het geheel," zegt Adamson. "Als je een goed product teelt met een goede kwaliteit grond heeft het product een langere levensduur, een langere houdbaarheid en je hebt minder last van ongedierte."
In de kassen van Greenbelt in Gormley en Lynden bij Brantford, Ontario worden zelfs geen enkel bestrijdingsmiddel gebruikt. "Tot nu toe hebben we geen enkel probleem met ongedierte gehad," voegt Adamson tevreden toe. De meeste kassen, en zo ook Greenbelt, recyclen hun water. Ze gebruiken ook andere energiebesparende oplossingen, zoals een soort glas dat uv-licht doorlaat.
Lees meer op de Toronto Star