Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenbelt Microgreens wint Ontario Agri-food Award of Excellence

Greenbelt Microgreens heeft onlangs een Ontario Premier's Award voor Agri-Food Innovation Excellence gewonnen. Oprichter Ian Adamson, voormalig tuinarchitect en zelf zeer milieubewust, wil voldoen aan de wensen van de moderne consument op het gebied van bladgroenten en hier lijkt hij zeer goed in te slagen.

De slasoorten van Greenbelt (waaronder ook erwtenscheuten en microgroenten) worden lokaal in kassen geteeld, zoals veel groenten tegenwoordig. Echter worden ze niet op hydrocultuur geteeld, maar in hun eigen individuele potten met aarde - zoals in een moestuin. 

De potten, van Canadese makelij, zijn gemaakt van hetzelfde karton dat gebruikt wordt voor eierdozen, zodat ze gecomposteerd kunnen worden. De grond die gebruikt wordt is een gecertificeerde biologische mix die speciaal is samengesteld voor Greenbelt en bestaat uit 30% kwaliteitscompost en daarnaast zeewier, schild van garnaal, kokosvezel, mest van biologische koeien uit Québec en een beetje perliet en vermiculiet. Bovendien kan de grond gecomposteerd worden. Wanneer de pot bewaterd wordt krijgt de grond bovendien een extra boost van een meststof waar biologische telers dol op zijn: visemulsie. 

"Alles in ons productieproces is biologisch, maar de grond is de basis van het geheel," zegt Adamson. "Als je een goed product teelt met een goede kwaliteit grond heeft het product een langere levensduur, een langere houdbaarheid en je hebt minder last van ongedierte." 

In de kassen van Greenbelt in Gormley en Lynden bij Brantford, Ontario worden zelfs geen enkel bestrijdingsmiddel gebruikt. "Tot nu toe hebben we geen enkel probleem met ongedierte gehad," voegt Adamson tevreden toe. De meeste kassen, en zo ook Greenbelt, recyclen hun water. Ze gebruiken ook andere energiebesparende oplossingen, zoals een soort glas dat uv-licht doorlaat. 

Lees meer op de Toronto Star
Publicatiedatum: